De ce ți-e poftă astăzi ?

Pilaf cu pui

 

Retete cu carne » Pilaf cu pui

Daca vreti sa va delectati papilele gustative cu ceva bun, incercati pilaful cu pui, care este foarte bun si se prepara usor.

 

O farfurie cu o portie de pilaf cu pui gata preparat.

Ingrediente

 

1/2 pui mare

1 lingura unt

1 cana orez

1 cana ulei

sare

piper boabe

verdeata tocata

maruntaie de pui

 

Mod de preparare

 

Spalati si curatati puiul si maruntaiele si puneti-le cu putina sare sa stea timp de cateva minute, dupa care le auriti in unt.

Separat, alegeti si spalati orezul in mai multe ape, il caliti cu o cana de ulei si il fierbeti timp de 10 minute cu o cana de apa calda.

Cand orezul a inflorit putin, umpleti cratita cu apa calda, adaugati sarea necesara si cateva boabe de piper si fierbeti pilaful la foc mic timp de o jumatate de ora.

Adaugati carnea peste orez, puneti cratita pe o tabla groasa si continuati fierberea.

Cand orezul este bine fiert, puneti deasupra mancarii patrunjel verde tocat marunt si luati cratita de pe foc.

 

Menţiuni

Pilaful cu pui se serveste intotdeauna doar cald, altfel isi schimba gustul si nu mai este la fel de bun.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: pui , unt , orez

Fotografia prezentata in reteta de Pilaf cu pui apartine Doc Geek.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pilaf cu pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.