Pilaf cu pui
Retete cu carne » Pilaf cu pui
Daca vreti sa va delectati papilele gustative cu ceva bun, incercati pilaful cu pui, care este foarte bun si se prepara usor.
O farfurie cu o portie de pilaf cu pui gata preparat.
Ingrediente
1/2 pui mare
1 lingura unt
1 cana orez
1 cana ulei
sare
piper boabe
verdeata tocata
maruntaie de pui
Mod de preparare
Spalati si curatati puiul si maruntaiele si puneti-le cu putina sare sa stea timp de cateva minute, dupa care le auriti in unt.
Separat, alegeti si spalati orezul in mai multe ape, il caliti cu o cana de ulei si il fierbeti timp de 10 minute cu o cana de apa calda.
Cand orezul a inflorit putin, umpleti cratita cu apa calda, adaugati sarea necesara si cateva boabe de piper si fierbeti pilaful la foc mic timp de o jumatate de ora.
Adaugati carnea peste orez, puneti cratita pe o tabla groasa si continuati fierberea.
Cand orezul este bine fiert, puneti deasupra mancarii patrunjel verde tocat marunt si luati cratita de pe foc.
Menţiuni
Pilaful cu pui se serveste intotdeauna doar cald, altfel isi schimba gustul si nu mai este la fel de bun.
Timp de preparare: 1 ora 20 de minute
Complexitate: medie
Etichete: pui , unt , orez
Fotografia prezentata in reteta de Pilaf cu pui apartine Doc Geek.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de pilaf cu pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.