Pilaf de dovlecei
Retete cu legume » Pilaf de dovlecei
Persoanele care tin post se pot delecta cu aceasta reteta de pilaf, foarte gusoasa si foarte hranitoare.
O fafurie plina cu pilaf de dovlecei, aseazata pe o masa.
Ingrediente
4 dovlecei tineri
3 cepe
1 cana orez
3 rosii decojite
sare
ulei
verdeata
Mod de preparare
Curatati dovleceii de coaja alba, apasand cu lama unui cutit ascutit, in asa fel incat sa se curete doar un strat subtire, apoi spalati si taiati felii groase de 1-2 cm.
Puneti feliile de dovlecei sa se inmoaie intr-o cratita pe foc mic, scoateti-i pe o farfurie si lasati-i deoparte cat timp pregatiti restul legumelor.
Cepa o taiati pestisori, o caliti in restul de ulei doar 10 minute, dupa care puneti si orezul peste ceapa sa se inmoaie usor.
Turnati o cana cu apa calda peste amestec, amestecati cu o lingura in cratita, ca sa nu se prinda orezul de fund, pana cand acesta s-a inmuiat.
Asezati intr-o forma de sticla incasabila sau intr-o cratita cu peretii inalti un strat de dovlecei, altul de ceapa si orez si incheiati cu alt rand de dovlecei.
Acoperiti amestecul cu apa calda in care ati pus putina sare si introsuceti vasul in cuptor pentru o ora.
Dupa ce scoateti din cuptor, presarati verdeata tocata peste pilaf si serviti mancarea calda sau rece.
Menţiuni
Daca nu tineti post, puteti adauga peste ultimul rand de dovlecei si putin cascaval ras.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute
Complexitate: medie
Etichete: dovlecei , ceapa , orez , rosii
Fotografia prezentata in reteta de Pilaf de dovlecei apartine Remember Moments.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de pilaf de dovlecei, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.