De ce ți-e poftă astăzi ?

Pilaf sarbesc

 

Retete de paste » Pilaf sarbesc

Daca doriti sa mancati ceva usor pentru seara dar care sa aiba un gust special, atunci preparati acest gustos pilaf sarbesc.

 

O farfurie cu pilaf sarbesc.

Ingrediente

 

100 g ciuperci

1 cana orez

1 ceapa

1 morcov

2 rosii

delikat

1 ardei gras rosu

100 ml ulei

verdeata

2 catei usturoi

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Curatati bine legumele si taiati-le fin apoi caliti-le impreuna intr-o tigaie cu ulei de masline .

Cand legumele s-au inmuiat adaugati orezul si amestecati bine.

Acoperiti continutul cu apa si adaugati delikat dupa gust lasandu-le sa fiarba la foc mic.

Din cand in cand amestecati in tigaie si mai adaugati apa pana ce orezul este bine fiert si mancarea este legata.

La sfarsit adaugati mirodeniile rosiile si feliile subtiri de usturoi.

 

Menţiuni

Pilaful sarbesc se serveste doar cald deaorece rece nu mai are aceeasi savoare.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: ciuperci , orez , ceapa , morcov , rosii , ardei gras , usturoi

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pilaf sarbesc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.