Piure de cartofi
Retete de garnituri » Piure de cartofi
Piureul de cartofi este o garnitura simpla si rapida care este perfecta pentru servirea fripturilor sau a altor mancaruri prajite.
Un bol cu piure de cartofi preparat cu unt.
Ingrediente
1 kg cartofi
1 cub unt
2 linguri ulei
lapte fierbinte
sare
Mod de preparare
Curatati cartofii si apoi spalati-i in jet de apa rece cateva minute.
Taiati cartofii in cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare la foc mediu.
Verificati cu furculita daca sunt fierti cartofii si cand sunt gata scurgeti-i de apa si puneti-i intr-un castron mare.
Cu telul sau cu alt instrument de bucatarie amestecati cantitatea de cartofi si adaugati pe rand unt, ulei sau lapte fierbinte.
Cand piureul devine pufos si toti cartofii s-au transformat intr-un sos crema, piureul este gata.
Puteti servi ornat cu cateva frunze de patrunjel sau putina boia fie piper.
Menţiuni
Piureul de cartofi este perfect si pentru servirea carnaciorilor sau a chiftelutelor.
Timp de preparare: 40 de minute
Complexitate: mica
Etichete: cartofi , unt , lapte
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de piure de cartofi, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.