De ce ți-e poftă astăzi ?

Piure de cartofi

 

Retete de garnituri » Piure de cartofi

Piureul de cartofi este o garnitura simpla si rapida care este perfecta pentru servirea fripturilor sau a altor mancaruri prajite.

 

Un bol cu piure de cartofi preparat cu unt.

Ingrediente

 

1 kg cartofi

1 cub unt

2 linguri ulei

lapte fierbinte

sare

 

Mod de preparare

 

Curatati cartofii si apoi spalati-i in jet de apa rece cateva minute.

Taiati cartofii in cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare la foc mediu.

Verificati cu furculita daca sunt fierti cartofii si cand sunt gata scurgeti-i de apa si puneti-i intr-un castron mare.

Cu telul sau cu alt instrument de bucatarie amestecati cantitatea de cartofi si adaugati pe rand unt, ulei sau lapte fierbinte.

Cand piureul devine pufos si toti cartofii s-au transformat intr-un sos crema, piureul este gata.

Puteti servi ornat cu cateva frunze de patrunjel sau putina boia fie piper.

 

Menţiuni

Piureul de cartofi este perfect si pentru servirea carnaciorilor sau a chiftelutelor.

Timp de preparare: 40 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: cartofi , unt , lapte

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de piure de cartofi, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.