De ce ți-e poftă astăzi ?

Piure de urzici

 

Retete de garnituri » Piure de urzici

Daca vreti sa preparati o garnitura sanatoasa care sa va aduca multe vitamine in organism, incercati aceasta reteta de piure de urzici care va va uimi.

 

Bol cu piure de urzici.

Ingrediente

 

1 kg urzici

1 lingura faina

2 linguri hrean ras

1 ceapa tocata

sare

ulei

 

Mod de preparare

 

Spalati urzicile, curatati-le de codite si opariti-le in apa cu sare.

Supa ce s-au fiert scurgeti-le de apa si tocati-le marunt.

Puneti o tigaie pe foc in care puneti urzicile tocate, cateva linguri de zeama de urzici si faina.

Amestecati bine pana cand urzicile devin o pasta .

Caliti ceapa si apoi adaugati-o in piure.

Dupa ce sunt gata, adaugati hrean ras dupa gust si sare daca mai este nevoie.

 

Menţiuni

Piureul de urzici se serveste fierbinte cu mamaliguta calda.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: urzici , hrean , ceapa

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de piure de urzici, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.