De ce ți-e poftă astăzi ?

Placinta cu branza

 

Retete de dulciuri » Placinta cu branza

Daca vi s-a facut pofta de un desert savuros ca la mama acasa, va recomandam sa incercati aceasta reteta de placinta foarte gustoasa.

 

Cateva portii de placinta cu branza asezate pe un platou de prezentare.

Ingrediente

 

1/2 kg faina

1 pachet unt

1 cana lapte dulce

1 kg branza de vaci

10 oua

coaja de lamaie

1 cana smantana

 

Mod de preparare

 

Faceti un aluat frantuzesc din unt, faina, un praf de sare si o cana de lapte dulce.

Lucrati aluatul de mai multe ori iar la framantat puneti numai jumatate din cantitatea de unt, cealalta jumatate o pastrati ca sa lucrati aluatul.

Lasati la rece o ora, apoi scoateti aluatul si il intindeti pe o planseta iar apoi taiati in doua parti egale.

Ungeti o tava cu unt, puneti o foaie si o acoperiti cu umplutura de branza.

Umplutura de branza o preparati amestecand 1 kg de branza proaspata de vaci cu o jumatate de cana de smantana, coaja de lamaie rasa si cele 10 oua.

Dupa ce ati pus umplutura peste prima foaie, acoperiti cu foaia ramasa si dati placinta la cuptor pentru trei sferturi de ora.

Puneti smantana peste placinta si mai coaceti timp de inca 15 minute.

Lasati placinta sa se racoreasca, o taiati felii mari si serviti cat este calda.

 

Menţiuni

Adaugati in umplutura de branza si 100 g stafide daca va place gustul pe care acestea il ofera placintei.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: unt , lapte , branza , oua, lamaie , smantana

Fotografia prezentata in reteta de Placinta cu branza apartine Carmen Cristal.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de placinta cu branza, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.