De ce ți-e poftă astăzi ?

Placinta cu dovleac

 

Retete de dulciuri » Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac este un deliciu care poate fi preparat atat pentru zilele de post cat si pentru zile normale petrecute in familie.

 

O felie de placinta cu dovleac.

Ingrediente

 

15 linguri sifon sau apa minerala

15 linguri faina

7 linguri ulei

1 kg dovleac

10 linguri zahar

1 lingurita scortisoara

1 plic zahar vanilat

ulei

faina

 

Mod de preparare

 

Puneti intr-un vas apa minerala, faina si uleiul. Amestecati bine si adaugati faina pana cand aceasta nu se mai lipeste de maini.

Lasati aluatul la dospit si radeti dovleacul pe razatoarea mare.

Puneti apoi dovleacul intr-un vas si amestecati-l cu zahar si scortisoara.

Tapetati apoi masa cu faina si impartiti coca in 2 bucati egale .

Foaia trebuie sa aiba dimensiunea tavii in care doriti sa faceti placinta.

Impartiti dovleacul in doua si umpleti foile apoi rulati foile inchizand coca la capete.

Ungeti tava cu ulei si tapetati-o cu faina apoi puneti cele doua foi in tava .

Timpul de coacere este de aproximativ 50 de minute insa verificati din cand in cand sa vedeti in ce stadiu de coacere se afla placinta.

 

Menţiuni

Placinta cu dovleac se pudreaza cu zahar vanilat la final.

Timp de preparare: 1 ora 40 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: dovlecei , scortisoara

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de placinta cu dovleac, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.