De ce ți-e poftă astăzi ?

Prajitura cu branza

 

Retete de prajituri » Prajitura cu branza

Prajitura cu branza este un desert traditional romanesc, usor de pregatit si perfecta pentru cei mici care se poate servi atat calda cat si rece.

 

O prajitura cu branza.

Ingrediente

 

750 g branza de vaci

250 g smantana

200 g stafide

2 linguri faina

5 oua

3 linguri lapte

100 g unt

2 plicuri zahar vanilat

coaja de la o lamaie

 

Mod de preparare

 

Separati albusurile de galbenusuri, apoi bateti galbenusurile pe rand cu branza, zahar, smantana, lapte, coaja de lamaie si zahar vanilat.

Topiti untul si lasati-l la racit si dupa ce acesta s-a racit amestecati-l cu compozitia din galbenusuri si cele doua linguri de faina.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si dupa ce acesta se umfla, amestecati-l cu cealalta compozitie.

Ungeti tava cu ulei si presarati faina si dupa ce adaugati continutul lasati-o la cuptor la foc mediu pana ce aceasta se rumeneste bine.

 

Menţiuni

Presarati prajitura cu zahar pudra cand o scoateti din cuptor.

Timp de preparare: 1 ora 10 minute

Complexitate: medie

 

Etichete: branza , smantana , stafide , oua , lapte , unt , lamaie

Fotografia prezentata in reteta de Prajitura cu branza apartine Alida Saxon.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de prajitura cu branza, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.