De ce ți-e poftă astăzi ?

Prajitura cu dovleac

 

Retete de prajituri » Prajitura cu dovleac

Reteta de prajitura cu dovleac este una foarte veche si care a fost transmisa din generatie in generatie pana in zilele noastre.

 

O farfurie plina cu bucatele din delicioasa prajitura cu dovleac.

Ingrediente

 

200 g faina

100 g unt

220 g zahar tos

40 g zahar pudra

250 g dovleac

6 oua

1 lingurita scortisoara

coaja de la 1 lamaie

250 g migdale

220 g gem de portocale

zeama de la 1 lamaie

zeama de la 1 portocala

20 ml lichior de portocale

 

Mod de preparare

 

Puneti pe o planseta 150 g faina, 100 g unt, 50 g zahar si un varf de cutit sare si framantati pana ce veti obtine un aluat consistent.

Inveliti aluatul intr-o folie de plastic si dati la rece timp de o ora pentru a se \"odihni\".

Dupa o ora, scoateti aluatul de la rece, presarati faina pe planseta de lucru si mai apoi, cu ajutorul unui sucitor, intindeti aluatul si modelati-l, dandu-i forma tavii in care veti coace ulterior placinta.

Ungeti tava de placinta cu unt sau grasime si asezati cu grija aluatul pentru a nu-l rupe sau a-l deforma.

Incalziti cuptorul la 200 de grade si introduceti foaia in cuptor, avand grija sa o intepati in prealabil cu o furculita pe toata suprafata sa.

Lasati foaia sa se coaca timp de aproximativ 10 minute sau pana in momentul in care va capata o culoare aurie.

In timp ce aluatul dumneavoastra pentru placinta sta in frigider, puneti dovleacul la fiert in apa cu sare pana ce se inmoaie foarte bine.

Dupa ce a fiert, il scoateti din apa si il lasati la racit, pentru ca mai apoi sa il taiati in cubulete de dimensiuni medii.

Amestecati cele 6 galbenusuri de ou cu ajutorul unui mixer, cu cele 50 g zahar, cu scortisoara si cu un varf de cutit de sare iar la sfarsit, adaugati coaja rasa de lamaie si, separat de acestea, amestecati 50 g de faina cu migdalele macinate.

Bateti spuma albusurile de la cele 6 oua si adaugati-le la crema de galbenusuri iar cand aceasta s-a incorporat, adaugati cuburile de dovleac iar apoi amestecul de faina si migdale.

Puneti compozitia intr-o forma identica celei in care ati copt prima foaie, unsa cu unt si dati la cuptor la o temperatura de 200 de grade pentru 30 de minute.

Dupa ce a-ti scos si acest aluat din cuptor, lasati la racit timp de 10 minute.

Primul blat obtinut il ungeti cu gem de portocate iar cand este gata si cel de-al doilea blat, il asezati pe acesta deasupra.

Preparati un sirop din zeama de lamaie, zeama de portocala, 40 g zahar pudra si puneti pe foc pentru a da un clocot iar dupa ce ati luat de pe foc, adaugati si lichiorul de portocale iar acest sirop va fi turnat peste prajitura.

 

Menţiuni

Ornati aceasta prajitura cum considerati ca este mai bine.

Timp de preparare: 1 ora 45 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: unt , dovlecei , oua , scortisoara , lamaie , migdale , portocale

Fotografia prezentata in reteta de Prajitura cu dovleac apartine Serb Steluta.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de prajitura cu dovleac, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.