Prajitura Diplomat

 

Retete de prajituri » Prajitura Diplomat

Prajitura Diplomat este un desert special si festiv pe care il puteti prepara pentru cei dragi dumneavoastra oricand.

 

O prajitura diplomat ornata cu bucatele de portocala, taiata in multe patratele.

Ingrediente

 

100 g zahar

250 g smantana proaspata

100 g coji de portocala

30 ml lichior de portocala

2 lingurite granule de gelatina

30 ml apa

30 ml lapte

300 g piscoturi de sampanie

 

Mod de preparare

 

Cu doua ore inainte de a pregati prajitura, dizolvati gelatina in 3 linguri de apa si o lasati deoparte.

Amestecati smantana cu zaharul si laptele si frecati pana in momentul in care devine o crema spumoasa.

Adaugati cojile de portocala taiate in cuburi foarte mici, gelatina foarte usor incalzita, dar bine dizolvata si lichiorul de portocale.

Captusiti o forma de chec cu hartie unsa, apoi de jur imprejur puneti piscoturi de sampanie.

La mijloc turnati crema, nivelati usor si dati la rece 1-2 ore.

Inainte de a servi prajitura, o rasturnati pe un platou lung, scoateti hartia cu grija, nivelati usor, decorati cu frisca si prajitura este gata.

 

Menţiuni

Serviti o portie de prajitura diplomat alaturi de o cana de lapte cu cacao.

Timp de preparare: 30 de minute plus 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: smantana , portocale , lichior , gelatina , lapte

Fotografia prezentata in reteta de Prajitura Diplomat apartine Patisserieangelica.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de prajitura diplomat, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.