Pui cu ananas

 

Retete cu carne » Pui cu ananas

Daca doriti sa pregatiti ceva deosebit pentru o cina cu familia sau prietenii, incercati aceasta reteta delicioasa de pui cu ananas care va va uimi prin gustul special.

 

Doua portii de pui cu ananas in coaja fructului.

Ingrediente

 

300 g piept de pui

1 compot de ananas

2 cepe rosii

80 ml ulei

tarhon

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Daca nu doriti sa folositi compot de ananas atunci folositi jumatate de ananas proaspat taiat in cubulete mici.

Taiati ceapa solzisori si pieptul de pui in fasii de un cm latime apoi caliti ceapa iar cand aceasta prinde o culoare aurie adaugati si carnea .

Prajiti ceapa si puiul cateva minute la foc iute si cand acestea sunt prajite adaugati ananasul fara zeama, adaugand condimente dupa preferinte.

Puneti capacul la tigaie si dupa un minut indepartati tigaia de foc si adaugati tarhon tocat fin.

Puneti din nou tigaia pe foc cu capac si dupa zece minute puiul cu ananas va fi gata.

Asezati preparatul in farfurii si preparati garnitura care poate fi un pat de orez, o salata verde sau cartofi natur.

Daca ati pregatit puiul cu ananas proaspat, puneti mancarea in coaja fructului taiata in jumatati, aceasta oferind preparatului un aspect exotic.

 

Menţiuni

Puiul cu ananas se poate servi si cu orez chinezesc condimentat.

Timp de preparare: 1 ora 10 minute

Complexitate: medie

 

Etichete: piept de pui , ananas , ceapa

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pui cu ananas, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.