Pui cu banane

 

Retete cu carne » Pui cu banane

In cazul in care vreti sa preparati o reteta putin mai neobisnuita, pueti incerca puiul cu banane care va va placea la nebunie.

 

O portie de pui cu banane servit cu garnitura mixta de legume si fructe.

Ingrediente

 

1 pui

300 g arpagic

1 ceapa

2 foi dafin

cimbru

1 vf de cutit boia de ardei

1 lamaie

200 ml vin alb

6 banane

100 g unt

sare

 

Mod de preparare

 

Din pipota, inima, gat, cap, labe si varfurile aripilor, ceapa, cimbru, foile de dafin si 500 ml apa, faceti o supa de carne la care adaugati vinul.

Presarati puiul cu boia de ardei si sare, puneti in interior o bucata de unt si ficatul si puneti-l la fiert, impreuna cu arpagicul, in supa strecurata.

Cand da in clocot, trageti de pe foc si dati la cuptor la foc potrivit.

Cu jumatate de ora inainte de a fi gata, puneti in jurul puiului bananele decojite si taiate rondele, presarate cu sare si stropite cu zeama de lamaie.

Dati in continuare vasul la cuptor, pana se patrunde bine puiul.

 

Menţiuni

Puiul cu banane il serviti cu garnitura de fructe.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: pui , arpagic , ceapa , lamaie , vin , banane , unt

Fotografia prezentata in reteta de Pui cu banane apartine Webmikey.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pui cu banane, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.