De ce ți-e poftă astăzi ?

Pui sote cu cartofi

 

Retete cu carne » Pui sote cu cartofi

Daca va place sa mancati doar ce este mai bun si mai hranitor, atunci trebuie sa incercati si puiul sote cu cartofi.

 

Un vas plin cu carne de pui sote si cartofi, proaspat preparate.

Ingrediente

 

1 pui

1 kg cartofi

sare

1 pahar vin alb

1 cana supa de carne

100 g unt

patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare

 

Curatati puiul de fulgi si de pene, il treceti peste flacara mare, apoi il frecati usor cu malai.

Il goliti de intestine si de maruntaie, il spalati si il taiati bucati.

Incalziti untul pe foc, puneti bucatile de pui sa se aureasca usor impreuna cu maruntaiele.

Bucatile de carne le scoateti pe o farfurie si le lasati cat timp pregatiti sosul.

In untul ramas adaugati o cana cu supa de carne, putina sare si un pahar cu vin alb, fierbeti sosul cinci minute, dupa care adaugati bucatile de carne, acoperiti cratita si lasati sa fiarba, pana ce carnea se poate consuma.

La sfarsit, adaugati in sos si putin patrunjel verde tocat.

Cartofii ii fierbeti in coaja, ii curatati si ii taiati felii groase pe care le asezati pe un platou putin adancit inspre interior.

Stropiti cartofii cu sosul in care ati preparat puiul, iar in mijlocul platiului puneti bucatile de carne.

 

Menţiuni

Aceasta mancare o serviti calda, altfel nu mai are acelasi gust.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: pui , cartofi , vin , unt

Fotografia prezentata in reteta de Pui sote cu cartofi apartine Serb Steluta.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pui sote cu cartofi, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.