Pui vanatoresc cu ciuperci
Retete cu carne » Pui vanatoresc cu ciuperci
Mancarurile cu carne de pui sunt printre cele mai usoare iar reteta de pui vanatoresc cu ciuperci este deosebita la gust.
O farfurie cu o portie consistenta de pui vanatoresc cu ciuperci si garnitura de cartofi prajiti.
Ingrediente
1 pui
100 ml ulei
1 ceapa mica
50 g faina
25 ml cognac
100 ml vin alb
100 ml supa de carne sau sos de friptura
1 lingura pasta de rosii sau 4 rosii potrivite
300 g ciuperci
sare
verdeata
piper
Mod de preparare
Puiul sarat si piperat, pe care l-ati taiat in 6 bucati, il prajiti in ulei, la foc viu, rumenindu-l pe ambele parti.
Scoateti puiul si in uleiul ramas inabusiti ceapa tocata marunt, peste care presarati faina.
Stingeti cu cognacul, vinul alb si supa de carne, bulionul sau rosiile.
Acoperiti cratita si fierbeti inabusit timp de aproximativ 15 minute.
Adaugati patrunjelul tocat si ciupercile si mai fierbeti inca jumatate de ora impreuna cu puiul.
Pe masura ce fierb, scoateti bucatile de pui si le asezati pe un platou iar deasupra turnati sosul scazut.
Menţiuni
Aceasta mancare o serviti cu friganele alturi.
Timp de preparare: 1 ora 20 de minute
Complexitate: medie
Etichete: pui , ceapa , cognac , vin , rosii , ciuperci
Fotografia prezentata in reteta de Pui vanatoresc cu ciuperci apartine Alberto D.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de pui vanatoresc cu ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.