De ce ți-e poftă astăzi ?

Pui vanatoresc cu ciuperci

 

Retete cu carne » Pui vanatoresc cu ciuperci

Mancarurile cu carne de pui sunt printre cele mai usoare iar reteta de pui vanatoresc cu ciuperci este deosebita la gust.

 

O farfurie cu o portie consistenta de pui vanatoresc cu ciuperci si garnitura de cartofi prajiti.

Ingrediente

 

1 pui

100 ml ulei

1 ceapa mica

50 g faina

25 ml cognac

100 ml vin alb

100 ml supa de carne sau sos de friptura

1 lingura pasta de rosii sau 4 rosii potrivite

300 g ciuperci

sare

verdeata

piper

 

Mod de preparare

 

Puiul sarat si piperat, pe care l-ati taiat in 6 bucati, il prajiti in ulei, la foc viu, rumenindu-l pe ambele parti.

Scoateti puiul si in uleiul ramas inabusiti ceapa tocata marunt, peste care presarati faina.

Stingeti cu cognacul, vinul alb si supa de carne, bulionul sau rosiile.

Acoperiti cratita si fierbeti inabusit timp de aproximativ 15 minute.

Adaugati patrunjelul tocat si ciupercile si mai fierbeti inca jumatate de ora impreuna cu puiul.

Pe masura ce fierb, scoateti bucatile de pui si le asezati pe un platou iar deasupra turnati sosul scazut.

 

Menţiuni

Aceasta mancare o serviti cu friganele alturi.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: pui , ceapa , cognac , vin , rosii , ciuperci

Fotografia prezentata in reteta de Pui vanatoresc cu ciuperci apartine Alberto D.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pui vanatoresc cu ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.