De ce ți-e poftă astăzi ?

Rasol cu sos de hrean

 

Retete cu carne » Rasol cu sos de hrean

Daca aveti ceva mai mult timp la dispozitie si vreti sa gatiti ceva bun, incercati acest rasol, care va fi pe placul tuturor.

 

Un castronel cu rasol, asezat pe o masa pentru a fi servit.

Ingrediente

 

1 rasol de vita

cateva rasoluri de porc

urechi de porc

4 morcovi

1 ceapa

1 telina

sare

hrean

4 linguri otet

10 l apa

 

Mod de preparare

 

Picioarele de porc le parliti pe foc viu, le radeti cu lama cutitului, le frecati bine cu malai si le spalati in mai multe ape.

Rasolul de vaca si picioarele de porc le puneti intr-un vas mare, impreuna cu urechile de porc si cateva tacamuri de pasare.

Le acoperiti cu 10 l de apa si le fierbeti in vasul descoperit, la foc potrivit.

La mijlocul timpului de fierbere, adaugati zarzavatul pentru supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare.

Cand carnea se desprinde de pe os, trageti oala de pe foc si lasati sa se raceasca putin.

Curatati carnea, o puneti intr-un castron adanc, acoperiti cu zeama in care a fiert si cu sos de hrean si otet.

Hreanul il dati pe razatoare, il frecati putin cu sare si patru linguri de otet, il stingeti cu zeama de carne si rasturnati peste carnea din castron.

 

Menţiuni

Serviti mancarea calda, cu paine proaspata.

Timp de preparare: 4 ore

Complexitate: mare

 

Etichete: vita , porc , morcov , ceapa , telina , hrean , otet

Fotografia prezentata in reteta de Rasol cu sos de hrean apartine Trickyech.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de rasol cu sos de hrean, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.