De ce ți-e poftă astăzi ?

Rata cu portocale

 

Retete cu carne » Rata cu portocale

Daca doriti sa gatiti o reteta mai speciala, va recomandam rata cu portocale, foarte sanatoasa si buna la gust.

 

O portie savuroasa de rata cu portocale, asezata pe un platou.

Ingrediente

 

1 rata

1 ficat rata

coaja rasa de portocala

2 portocale feliate

zeama de la 1 portocala

sare

50 g unt

200 ml cognac

15 g faina

 

Mod de preparare

 

Spalati rata si presarati-o cu sare ata pe interior cat si pe exterior.

Puneti rata la cuptor umpluta cu feliile de portocala si cu ficatul, ungeti-o cu unt si adaugati 1/2 pahar apa.

Ungeti din cand in cand cu zeama din tava si intorceti-o pe ambele parti ca sa capete o culoare frumoasa pe toata suprafata.

Cand este aproape gata, adaugati in sos si coaja de portocala.

Cand rata s-a terminat de fript, scurgeti sosul din vas, il strecurati, turnati faina dezlegata cu cognacul si zeama de portocala si il potriviti de sare.

Il lasati sa mai dea cateva clocote la foc potrivit si sosul este gata.

Taiati rata, o asezati pe un platou si o decorati cu coaja de portocala si chiar cu feliute intregi de portocala curatata.

 

Menţiuni

Rata cu portocale se serveste cu sosul de la portocale separat.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: rata , ficatei , portocale , unt , cognac

Fotografia prezentata in reteta de Rata cu portocale apartine Ruth W.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de rata cu portocale, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.