De ce ți-e poftă astăzi ?

Rata pe varza

 

Retete cu carne » Rata pe varza

Daca vreti sa ii surprindeti pe cei dragi cu o reteta speciala, incercati rata pe varza, care se prepara destul de usor.

 

Un vas plin cu rata pe varza, proaspat scos din cuptor.

Ingrediente

 

1 rata

1 varza

ulei sau untura

2 linguri bulion

piper boabe

cimbru

sare

 

Mod de preparare

 

Daca folositi varza dulce atunci o taiati foarte subtire si o frecati bine cu mana pana se inmoaie iar daca folositi varza acra, o spalati bine cu apa calda ca sa se desareze.

Puneti rata curatata si spalata in cratita cu untura si o lasati pe foc pana se albeste pe amandoua partile.

Puneti deasupra varza, turnati putina apa si 2 linguri cu bulion, adaugati boabe de piper si putin cimbru si introduceti in cuptor sa fiarba.

Din cand in cand mai adaugati cate putina apa, pana in momentul in care rata este fiarta.

Scoateti rata deasupra, lasati sa se rumeneasca pe toate partile apoi o scoateti din cratita.

Varza o mai lasati sa stea putin in cuptor, pana la momentul in care constatati ca s-a calit bine.

Asezati varza pe o farfurie mare iar de jur imprejur puneti bucatele de carne de rata.

 

Menţiuni

Serviti rata pe varza ca si fel principal de mancare la masa dumneavoastra.

Timp de preparare: 2 ore 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: rata , varza

Fotografia prezentata in reteta de Rata pe varza apartine Violeta T.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de rata pe varza, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.