De ce ți-e poftă astăzi ?

Rulada cu spanac

 

Retete de aperitive » Rulada cu spanac

Daca vreti sa gatiti ceva hranitor si care sa poata fi servit la orice masa, incercati si delicioasa rulada cu spanac.

 

Patru feliute dintr-o rulada cu spanac proaspat preparata, asezate pe o farfurie.

Ingrediente

 

100 g unt sau ulei

5 linguri faina

1/2 kg lapte clocotit

4 oua

1/2 kg spanac

200 g cascaval

1/2 pahar smantana

sare

 

Mod de preparare

 

Puneti untul intr-o tigaie pe foc, il topiti, adaugati faina si amestecati bine sa incorporati faina in unt, turnati laptele cate putin si amestecati pana se ingroasa, ca o ciulama.

Luati sosul de pe foc, adaugati sare, lasati sa se racoreasca apoi adaugati galbenusurile si albusurile batute spuma.

Ungeti cu unt o tava mare de placinta, puneti o hartie alba pe marginea tavii, o ungeti si pe ea cu unt si turnati compozitia, apoi puneti la cuptor sa se coaca.

Compozitia nu trebuie coapta prea tare, deoarece in cazul asta nu o sa o mai puteti rula.

Cand este gata, o rasturnati pe un servet curat si o umpleti cu sote de spanac bine scazut in care introduceti si cascaval ras, rulati, asezati rulada intr-o forma lunga si ingusta, turnati 1/2 pahar cu smantana si introduceti din nou in cuptor pentru 10 minute.

 

Menţiuni

Daca doriti, puteti amesteca in aceasta rulada si sunca tocata.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: unt , lapte , oua , spanac , cascaval , smantana

Fotografia prezentata in reteta de Rulada cu spanac apartine Slimatei.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de rulada cu spanac, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.