Salam de biscuiti cu crema de cocos
Retete de prajituri » Salam de biscuiti cu crema de cocos
Retetele de salam de biscuti prezinta avantajul ca lasa loc imaginatiei fiecaruia sa dea o amprenta aparte.
Felii de salam de biscuiti cu sirop de caramel.
Ingrediente
Pentru salamul de biscuiti: 500 g biscuiti
400 g zahar
200 ml apa
200 g margarina
2 linguri cacao
esenta de migdale Pentru crema de cocos: 1 pachet unt
100 g nuca de cocos
5 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Pregatiti mai intai crema de cocos.
Scoateti untul din frigider cu aproximativ 20 de minute inainte de folosire si amestecati bine cu cocosul si zaharul pudra iar apoi dati crema la frigider.
Zdrobiti biscuitii pana se fac aproape ca o faina, fie cu masina de tocat sau cu sucitorul sau chiar cu o sticla, in functie de ceea ce aveti la indemana prin bucatarie.
Puneti la foc zaharul cu apa si fierbeti aproximativ 5 minute, astfel incat sa se topeasca tot zaharul iar amestecul sa capete consistenta unui sirop.
In amestecul cald, amestecati margarina taiata bucatele si cacaoa amestecand mereu ca sa nu ramana cocoloase de cacao iar cand incepe sa fiarba, puneti esenta de migdale si opriti focul.
Lasati sa se racoreasca putin iar apoi puneti biscuitii si lasati din nou sa se racoreasca.
Umeziti o folie de aluminiu peste care intindeti compozitia obtinuta iar deasupra acesteia puneti crema de cocos.
Rulati pentru a obtine forma dorita si dati la rece pentru cateva ore.
Menţiuni
Avand in vedere prezenta cremei de cocos in salamul de biscuiti, in momentul in care veti taia desertul pentru a-l servi veti descoperi aspectul bicolor al retetei.
Timp de preparare: 40 de minute
Complexitate: mica
Etichete: biscuiti , margarina , cacao , unt , cocos
Fotografia prezentata in reteta de Salam de biscuiti cu crema de cocos apartine Striped tail.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de salam de biscuiti cu crema de cocos, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.