De ce ți-e poftă astăzi ?

Salam de biscuiti cu gelatina

 

Retete de prajituri » Salam de biscuiti cu gelatina

Salamul de biscuiti este unul dintre deserturile preferate ale romanilor, este simplu de preparat si necesita un timp foarte scurt.

 

Doua felii taiate dintr-un salam de biscuiti.

Ingrediente

 

250 g biscuiti simpli

250 g rahat

150 g margarina

250 g nuci uscate in cuptor si rasnite

3 linguri cacao

1-2 foi gelatina

4 linguri apa

2 linguri zeama de lamaie

1 lingura coaja de lamaie rasa

 

Mod de preparare

 

Topiti foile de gelatina in putina apa calda, apoi, in aceeasi apa topiti si rahatul taiat in bucati foarte mici.

Adaugati cacaoa, nuca maruntita si fierbeti impreuna pana obtineti o pasta moale in care se adauga margarina.

Luati de pe foc, adaugati biscuitii sfaramati in bucatele cat mai mici si aromele.

Rasturnati amestecul pe planseta acoperita cu zahar pudra si intindeti o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

Rulati compozitia cu mana pana obtineti un sul de forma unul baton de salam obisnuit.

Dati la rece pentru cateva ore iar apoi serviti desertut taiat in felii de grosime medie.

 

Menţiuni

Puteti folosi si nuci neuscate in cutor doar ca va iesi o compozitie ceva mai uleioasa.

Timp de preparare: 45 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: biscuiti , rahat , margarina , nuca , cacao , lamaie

Fotografia prezentata in reteta de Salam de biscuiti cu gelatina apartine Serafini Marisa.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de salam de biscuiti cu gelatina, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.