Salam de biscuiti cu gelatina
Retete de prajituri » Salam de biscuiti cu gelatina
Salamul de biscuiti este unul dintre deserturile preferate ale romanilor, este simplu de preparat si necesita un timp foarte scurt.
Doua felii taiate dintr-un salam de biscuiti.
Ingrediente
250 g biscuiti simpli
250 g rahat
150 g margarina
250 g nuci uscate in cuptor si rasnite
3 linguri cacao
1-2 foi gelatina
4 linguri apa
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura coaja de lamaie rasa
Mod de preparare
Topiti foile de gelatina in putina apa calda, apoi, in aceeasi apa topiti si rahatul taiat in bucati foarte mici.
Adaugati cacaoa, nuca maruntita si fierbeti impreuna pana obtineti o pasta moale in care se adauga margarina.
Luati de pe foc, adaugati biscuitii sfaramati in bucatele cat mai mici si aromele.
Rasturnati amestecul pe planseta acoperita cu zahar pudra si intindeti o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Rulati compozitia cu mana pana obtineti un sul de forma unul baton de salam obisnuit.
Dati la rece pentru cateva ore iar apoi serviti desertut taiat in felii de grosime medie.
Menţiuni
Puteti folosi si nuci neuscate in cutor doar ca va iesi o compozitie ceva mai uleioasa.
Timp de preparare: 45 de minute
Complexitate: medie
Etichete: biscuiti , rahat , margarina , nuca , cacao , lamaie
Fotografia prezentata in reteta de Salam de biscuiti cu gelatina apartine Serafini Marisa.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de salam de biscuiti cu gelatina, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.