De ce ți-e poftă astăzi ?

Saramura de pui

 

Retete cu carne » Saramura de pui

Saramura de pui este un deliciu aromat care este perfecta daca doriti sa preparati ceva special pentru o cina cu familia sau pentru o masa speciala cu prietenii.

 

Bol cu saramura de pui.

Ingrediente

 

700 g pulpe de pui dezosate

usturoi

3 ardei

2 linguri otet

1 ardei iute

2 rosii

1 cub de pui

1 legatura patrunjel verde

smantana

 

Mod de preparare

 

Spalati pulpele si puneti-le pe gratar apoi taiati usturoiul felii si amestecati-l cu doua linguri de otet.

Cand pulpele sunt coapte le scoateti pe o farfurie si le inlocuiti pe gratar cu ardeii si ardeiul iute.

Dupa ce s-au copt si ardeii, ii curatati de coaja si de seminte, ii taiati feliute subtiri si ii amestecati intr-un bol.

Ii puneti apoi intr-o cratita in care adaugati jumatate de litru de apa, cubul de pui si rosiile taiate cubulete.

Dupa ce au dat in cateva clocote, adaugati si usturoiul cu otet si mai lasati sa dea in cateva clocote.

Puneti pulpele intr-un bol mare si rasturnati saramura potrivita de condimente si clocotita.

Presarati patrunjel verde si saramura de pui este gata.

 

Menţiuni

Saramura de pui se serveste fierbinte cu mamaliguta calda si o lingura de smantana.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: pulpe de pui , usturoi , ardei gras , ardei iute , otet , rosii , smantana

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de saramura de pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.