Saratele
Retete de aperitive » Saratele
Daca vreti sa aveti mereu un aperitiv in casa si cele de la magazin nu sunt asa cum va doriti incercati aceasta reteta gustoasa de saratele.
Farfurie cu saratele.
Ingrediente
1/2 kg faina
1/2 kg margarina
1/2 kg branza sarata
2 lingurite praf de copt
susan
1 ou
Mod de preparare
Puneti faina, margarina si branza intr-un castron si framantati-le bine pana se formeaza un aluat omogen.
Puneti apoi la frigider pentru jumatate de ora.
Intindeti aluatul pe o planseta si taiati in forma in care doriti sa iasa saratelele.
Dupa ce ati taiat aluatul in forme, ungeti fiecare saratica cu galbenus de ou si presarati susan pe deasupra.
Ungeti tava cu un pic de ulei si tapetati-o cu faina apoi puneti saratelele la distanta de jumatate de cm una de alta.
Coaceti saratelele la foc iute pana cand devin aurii.
Menţiuni
Saratelele astfel preparate se pot servi ca aperitiv pentru bauturi alcoolice.
Timp de preparare: 1 ora 20 de minute
Complexitate: medie
Etichete: margarina , branza , susan , oua
Fotografia prezentata in reteta de Saratele apartine Totila6.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de saratele, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.