De ce ți-e poftă astăzi ?

Saratele

 

Retete de aperitive » Saratele

Daca vreti sa aveti mereu un aperitiv in casa si cele de la magazin nu sunt asa cum va doriti incercati aceasta reteta gustoasa de saratele.

 

Farfurie cu saratele.

Ingrediente

 

1/2 kg faina

1/2 kg margarina

1/2 kg branza sarata

2 lingurite praf de copt

susan

1 ou

 

Mod de preparare

 

Puneti faina, margarina si branza intr-un castron si framantati-le bine pana se formeaza un aluat omogen.

Puneti apoi la frigider pentru jumatate de ora.

Intindeti aluatul pe o planseta si taiati in forma in care doriti sa iasa saratelele.

Dupa ce ati taiat aluatul in forme, ungeti fiecare saratica cu galbenus de ou si presarati susan pe deasupra.

Ungeti tava cu un pic de ulei si tapetati-o cu faina apoi puneti saratelele la distanta de jumatate de cm una de alta.

Coaceti saratelele la foc iute pana cand devin aurii.

 

Menţiuni

Saratelele astfel preparate se pot servi ca aperitiv pentru bauturi alcoolice.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: margarina , branza , susan , oua

Fotografia prezentata in reteta de Saratele apartine Totila6.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de saratele, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.