Sarmale
Retete cu carne » Sarmale
Sarmalele reprezinta o mancare traditionala romaneasca care a supravietuit din strabuni si care este nu numai consistenta ci si cu adevarat delicioasa.
Farfurie cu sarmale.
Ingrediente
1/2 kg carne de porc
2 cepe
1 morcov
1 cana orez
cimbru
bulion de rosii
foi de vita murate
smantana
Mod de preparare
Dati carnea prin masina de tocat.
Taiati ceapa si amestecati-o cu carnea si morcovul dat prin razatoare.
Spalati orezul si amestecati-l cu carnea, adaugand cimbru dupa gust.
Amestecati bine umplutura si impachetati-o in foile de vita, avand grija sa nu existe vreun loc prin care sa poata iesi umplutura din vita.
Asezati pe fundul oalei cateva frunze de vita apoi incepeti sa puneti sarmalutele in oala.
Amestecati bulionul cu putina apa si turnati-l peste sarmalute apoi completati cu apa .
Puteti fierbe sarmalutele sau le puteti pune la cuptor.
Menţiuni
Sarmalele se pot servi cu smantana pe deasupra si cu mamaliguta calda.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: porc , ceapa , morcov , orez , smantana
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de sarmale, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.