De ce ți-e poftă astăzi ?

Sarmale de post

 

Retete cu legume » Sarmale de post

Sarmalele de post sunt perfecte pentru ca sunt consistente si imbina ingrediente gustoase si aromate care vor inlocui carnea cu legume delicioase.

 

Sarmale de post

Ingrediente

 

1/2 kg ciuperci

3 cepe

1 morcov

1 cana orez

2 linguri bulion

100 ml ulei

100 ml suc de rosii

sare

piper

marar

1 foaie de dafin

varza murata

 

Mod de preparare

 

Curatati si spalati cepele si apoi taiati-le marunt.

Caliti-le in ulei apoi adaugati si ciupercile spalate, curatate de pielita si taiate fin.

Lasati-le sa fiarba bine in propriul suc apoi adaugati si orezul spalat bine.

Completati cu doua linguri de bulion, sare, piper,marar si o canita de apa.

Lasati sa fiarba pana cand orezul este fiert bine.

Dupa ce sunt gata, luati legumele de pe foc si lasati sa se raceasca.

Intre timp, rupeti frunze de varza care sa nu aiba noduri.

Puneti umplutura in frunza si infasurati sarmalele.

Fiti insa atenti sa infasurati bine sarmalele pentru a nu iesi umplutura in timpul fierberii.

Puneti varza tocata sau frunze de varza pe fundul oalei si apoi asezati sarmalele.

Peste sarmale adaugati apa si suc de rosii si o foaie de dafin.

Dupa aproximativ o ora si jumatate, sarmalutele de post vor fi gata.

 

Menţiuni

Daca doriti puteti folosi miez de paine in loc de orez si le puteti servi cu mamaliguta calda si ardei iute.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: ciuperci , ceapa , morcov , orez , varza

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de sarmale de post, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.