De ce ți-e poftă astăzi ?

Sos Bechamel

 

Retete de sosuri » Sos Bechamel

Sosul Bechamel se foloseste ca baza pentru alte sosuri aromate putandu-se servi cu legume sau cu spaghete carora le ofera un gust excelent.

 

O tigaie cu unt pentru sosul bechamel

Ingrediente

 

25 g unt

25 g faina

300 ml lapte

1 frunza dafin

cateva boabe de piper

1/2 ceapa medie

1 morcov potrivit

1 telina mica

 

Mod de preparare

 

Curatati morcovul si telina dupa care le spalati, apoi le puneti in vasul cu lapte, la foc redus impreuna cu ceapa taiata marunt, dafinul si boabele de piper pana ce da in clocot.

Puneti capacul peste oala si il luati de pe foc aproximativ 10 minute pentru aromare, apoi il strecurati si cu acesta faceti sosul.

Topiti untul si adaugati faina mestecand in continuu pana ce se dezlipeste de pe marginea tigaii.

Adaugati pe rand laptele aromat, amestecand cu un tel pentru a elimina cocoloasele, pana ce obtineti un sos omogen.

Acest sos il mai fierbeti cateva minute la foc mic amestecand in continuu si adaugati sare si piper dupa gust.

 

Menţiuni

Puteti servi acest sos la spaghete sau legume.

Timp de preparare: 20 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: unt , lapte , ceapa , morcov , telina

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de sos bechamel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.