Sos Bechamel
Retete de sosuri » Sos Bechamel
Sosul Bechamel se foloseste ca baza pentru alte sosuri aromate putandu-se servi cu legume sau cu spaghete carora le ofera un gust excelent.
O tigaie cu unt pentru sosul bechamel
Ingrediente
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
1 frunza dafin
cateva boabe de piper
1/2 ceapa medie
1 morcov potrivit
1 telina mica
Mod de preparare
Curatati morcovul si telina dupa care le spalati, apoi le puneti in vasul cu lapte, la foc redus impreuna cu ceapa taiata marunt, dafinul si boabele de piper pana ce da in clocot.
Puneti capacul peste oala si il luati de pe foc aproximativ 10 minute pentru aromare, apoi il strecurati si cu acesta faceti sosul.
Topiti untul si adaugati faina mestecand in continuu pana ce se dezlipeste de pe marginea tigaii.
Adaugati pe rand laptele aromat, amestecand cu un tel pentru a elimina cocoloasele, pana ce obtineti un sos omogen.
Acest sos il mai fierbeti cateva minute la foc mic amestecand in continuu si adaugati sare si piper dupa gust.
Menţiuni
Puteti servi acest sos la spaghete sau legume.
Timp de preparare: 20 de minute
Complexitate: mica
Etichete: unt , lapte , ceapa , morcov , telina
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de sos bechamel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.