De ce ți-e poftă astăzi ?

Sos de ciuperci

 

Retete de sosuri » Sos de ciuperci

Daca vreti sa preparati un sos special pentru o cina speciala sau pentru o masa cu familia incercati aceasta reteta de sos cu ciuperci.

 

Friptura cu sos de ciuperci

Ingrediente

 

200 g ciuperci

1 ceapa

1 lingura unt

1 lingura faina

1 pahar smantana

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Spalati ciuperci apoi curatati-le si taiatile in felii subtiri.

Puneti-le intr-o tigaie la inabusit cu jumatate de lingura de unt, timp de un sfert de ora.

Intr-o alta tigaie caliti ceapa cu cealalta jumatate de lingura de unt pana cand aceasta prinde o culoare aurie.

Cand ceapa este calita adaugati o lingura de faina si stingeti cu zeama lasata de ciuperci.

Adaugati ciupercile fierte la ceapa impreuna cu sare dupa gust, paharul de smantana si lasati-le sa fiarba bine pana cand se omogenizeaza.

Sosul se serveste rece.

 

Menţiuni

Sosul de ciuperci se poate servi peste carne preparata la cuptor sau fiarta.

Timp de preparare: 35 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: ciuperci , ceapa , unt , smantana

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de sos de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.