De ce ți-e poftă astăzi ?

Sos pesto

 

Retete de sosuri » Sos pesto

Serviti la fripturile dumneavoastra un sos delicios cum ar fi si acest sos pesto clasic.

 

Un bol cu deliciosul sos pesto gata preparat.

Ingrediente

 

55 g frunze proaspete de busuioc

55 g seminte de pin

1 catel de usturoi zdrobit

100 ml ulei de masline

55 g parmezan ras

sare

piper negru macinat

 

Mod de preparare

 

Pisati inainte de toate busuiocul, semintele de pin si usturoiul, cu putin ulei, intr-un mojar sau intr-un vas rezistent pe care il aveti in bucatarie, pana obtineti o pasta cremoasa.

Adaugati in continuare restul de ulei, amestecand continuu, puneti si parmezanul iar la sfarsit potriviti la gust cu sare si piper.

Daca nu aveti la dispozitie mojar, puteti pisa ingredientele de mai sus si intr-un blender sau in robotul de bucatarie.

Cand sosul dumneavoastra este gata il puteti servi la masa iar daca doriti sa il pastrati si pentru zilele urmatoare, il puneti intr-un borcan, turnati deasupra lui un strat subtire de ulei, acoperiti borcanul cu un capac si il dati la frigider.

Pastrati sosul la rece maxim o saptamana, dupa aceea el isi schimba gustul si nu mai este bun.

 

Menţiuni

Daca nu va place foarte mult gustul busuiocului, puteti inlocui jumatate din cantitatea necesara cu patrunjel.

Timp de preparare: 15 minute

Complexitate: mica

 

Etichete: busuioc , usturoi , parmezan

Fotografia prezentata in reteta de Sos pesto apartine Bucataras.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de sos pesto, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.