De ce ți-e poftă astăzi ?

Stiuca la cuptor

 

Retete de peste » Stiuca la cuptor

Fie ca este dezlegare la peste sau o zi normala stiuca la cuptor este o alegere perfecta pentru ca este nutritiva si foarte gustoasa.

 

Stiuca la cuptor cu legume si lamaie .

Ingrediente

 

3 stiuci

3 cepe mari

3 rosii

50 ml ulei

200 ml apa

100 ml suc de rosii

250 ml vin alb sec

sare

2 foi de dafin

 

Mod de preparare

 

Curatati stiuca, crestati-o pe ambele parti apoi taiati o ceapa solzisori si puneti stiucile pe un pat de ceapa in tava impreuna cu 200 ml de apa si 50 de ml de ulei apoi bagati-o la cuptor.

Cele doua cepe mari ramase le taiati marunt si le puneti la calit iar cand acestea sunt rumenite bine, preparati un sos din ceapa, sucul de rosii, cele trei rosii decojite, frunzele de dafin, 200 ml de supa si puneti la fiert.

Cand sosul este bine fiert, adaugati si vinul si lasati sa mai dea in cateva clocote.

Intoarceti stiucile in tava si turnati sosul pe deasupra apoi bagati iar tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.

 

Menţiuni

Stiuca la cuptor se serveste calda si se poate servi cu lamaie sau zeama de lamaie.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: stiuca , ceapa , rosii , vin

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de stiuca la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.