De ce ți-e poftă astăzi ?

Suc de rosii

 

Retete cu legume » Suc de rosii

Gustul special al rosiilor din mancare nu poate fi inlocuit, asa ca daca vrei ca iarna sa ai la dispozitie o parte din legumele verii incearca si aceasta reteta de suc de rosii.

 

Un bol cu suc de rosii.

Ingrediente

 

10 kg rosii bine coapte

sare

ulei

 

Mod de preparare

 

Spalati bine rosiile si taiati-le in sferturi apoi indepartati-le coditele.

Dati-le prin masina pentru suc de rosii si turnati-le intr-un ceaun sau o oala mare.

Pentru a fierbe mai repede puteti adauga sucul de rosii pe oala pusa deja la foc.

Lasati sucul sa fiarba bine pana ce capata consistenta unei smantani apoi adaugati o lingura de sare la litrul de suc de rosii obtinut.

Puneti sucul de rosii in sticlele preincalzite, cat este inca fierbinte.

Puneti capacele la sticle si acoperiti-le lasandu-le asa toata noaptea.

Dupa ce s-au racit se pun sticlele la loc racoros in camara.

 

Menţiuni

Sucul de rosii este perfect atat pentru iarna cat si pentru consum propriu zis.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: rosii

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de suc de rosii, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.