De ce ți-e poftă astăzi ?

Sufleu de dovlecei

 

Retete cu legume » Sufleu de dovlecei

Pentru momentele in care va doriti sa preparati o mancare usoara, va recomandam sufleul de dovlecei, foarte usor de preparat.

 

Un sufleu de dovlecei proaspat scos din cuptor.

Ingrediente

 

6 dovlecei mici

3 linguri faina

2 1/2 pahare lapte

60 g unt

sare

200 g cascaval ras

4 oua

 

Mod de preparare

 

Radeti dovleceii de coaja, ii fierbeti in putina apa si apoi ii puneti pe un fund sa se scurga iar in final ii trceti prin sita.

Puneti untul intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugati faina, amestecati bine, apoi adaugati treptat laptele, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase.

Luati vasul de pe foc, lasati sa se racoreasca, amestecati cu cascavalul ras pe razatoarea mica, cu pasta de dovlecei bine scursa, cu galbenusurile si cu albusurile batute spuma tare pe care le adaugati la urma amestecand foarte usor.

Ungeti o forma cu unt, turnati compozitia in ea si introduceti in cuptorul incalzit.

Coaceti sufleul la foc potrivit timp de 40 de minute, fiind foarte atenti sa nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute.

 

Menţiuni

Pentru ca reteta sa iasa asa cum trebuie, este de preferat sa fierbeti dovleceii cu o zi inainte.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: dovlecei , lapte , unt , cascaval , oua

Fotografia prezentata in reteta de Sufleu de dovlecei apartine Serb Steluta.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de sufleu de dovlecei, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.