Sufleu de spanac

 

Retete cu legume » Sufleu de spanac

Daca va place spanacul dar nu stiti cum sa il preparati, incercati aceasta reteta de sufleul care va va multumi pe deplin.

 

O tava cu sufleu de spanac, proaspat scoasa din cuptor.

Ingrediente

 

1 kg spanac

50 g unt

1/2 pahar lapte

2 linguri smantana

sare

150 g cascaval

150 g sunca

sare

 

Mod de preparare

 

Spalati spanacul si il puneti la fiert in apa cu sare.

Cand a fiert, il scurgeti, il tocati, il puneti in cratita, il amestecati cu unt, cu faina, cu lapte si smantana si il puneti pe foc amestecand pana scade si se ingroasa bine.

Il luati de pe foc, il lasati sa se raceasca, il amestecati cu galbenusurile, cu cascavalul ras pe razatoarea mica si cu sunca taiata cubulete mici.

Bateti albusurile spuma tare, le amestecati usor in compozitie, cu miscari de jos in sus, turnati totul intr-un vas uns cu unt si il introduceti in cuptor.

Nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute pentru a evita riscul ca sufleul sa se lase.

Cuptorul trebuie sa fie fierbinte cand introduceti sufleul, iar dupa cateva minute faceti focul mic.

 

Menţiuni

Serviti sufleul la masa, direct din forma in care l-ati copt.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: spanac , unt , lapte , smantana , cascaval , sunca

Fotografia prezentata in reteta de Sufleu de spanac apartine Spacekadet.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de sufleu de spanac, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.