Sufleu de spanac
Retete cu legume » Sufleu de spanac
Daca va place spanacul dar nu stiti cum sa il preparati, incercati aceasta reteta de sufleul care va va multumi pe deplin.
O tava cu sufleu de spanac, proaspat scoasa din cuptor.
Ingrediente
1 kg spanac
50 g unt
1/2 pahar lapte
2 linguri smantana
sare
150 g cascaval
150 g sunca
sare
Mod de preparare
Spalati spanacul si il puneti la fiert in apa cu sare.
Cand a fiert, il scurgeti, il tocati, il puneti in cratita, il amestecati cu unt, cu faina, cu lapte si smantana si il puneti pe foc amestecand pana scade si se ingroasa bine.
Il luati de pe foc, il lasati sa se raceasca, il amestecati cu galbenusurile, cu cascavalul ras pe razatoarea mica si cu sunca taiata cubulete mici.
Bateti albusurile spuma tare, le amestecati usor in compozitie, cu miscari de jos in sus, turnati totul intr-un vas uns cu unt si il introduceti in cuptor.
Nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute pentru a evita riscul ca sufleul sa se lase.
Cuptorul trebuie sa fie fierbinte cand introduceti sufleul, iar dupa cateva minute faceti focul mic.
Menţiuni
Serviti sufleul la masa, direct din forma in care l-ati copt.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute
Complexitate: medie
Etichete: spanac , unt , lapte , smantana , cascaval , sunca
Fotografia prezentata in reteta de Sufleu de spanac apartine Spacekadet.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de sufleu de spanac, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.