Supa crema de ciuperci
Retete de supe pentru toate gusturile » Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci este un preparat delicios si consistent fiind perfecta pentru mesele festive dar si pentru pranzul zilnic.
O supa crema ornata cu patrunjel
Ingrediente
500 g ciuperci proaspete
2 linguri ulei
1/2 telina
1 ceapa
1 catel usturoi
2 linguri rase amidon
600 ml supa
1/2 lingurita cimbru
1 lingura patrunjel taiat fin
Mod de preparare
Taiati cubulete ceapa si telina.
Intr-o oala de 3 litri puneti putin ulei la foc mediu si adaugati ceapa, telina si putina apa, in jur de 50 ml.
Acestea le caliti 10 minute amestecand pana ceapa devine translucida.
Adaugati ciupercile taiate felii si jumatate din supa.
Lasati-le sa fiarba la foc mediu aproximativ jumatate de ora.
Dizolvati amidonul cu cateva linguri de supa si adaugati-l in oala, puneti cimbrul si restul de supa si mai lasati-le la fiert 5 minute pana se ingroasa putin si adaugati sare si piper dupa gust.
Lasati sa se raceasca putin apoi puneti totul in blender si faceti crema.
Serviti mancarea calda, eventual cu patrunjel pe deasupra.
Menţiuni
Daca supa este prea groasa o puteti subtia cu supa sau lapte, in cazul in care nu tineti post.
Timp de preparare: 1 ora 40 de minute
Complexitate: medie
Etichete: ciuperci , telina , ceapa , usturoi
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de supa crema de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.