De ce ți-e poftă astăzi ?

Supa crema de ciuperci

 

Retete de supe pentru toate gusturile » Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci este un preparat delicios si consistent fiind perfecta pentru mesele festive dar si pentru pranzul zilnic.

 

O supa crema ornata cu patrunjel

Ingrediente

 

500 g ciuperci proaspete

2 linguri ulei

1/2 telina

1 ceapa

1 catel usturoi

2 linguri rase amidon

600 ml supa

1/2 lingurita cimbru

1 lingura patrunjel taiat fin

 

Mod de preparare

 

Taiati cubulete ceapa si telina.

Intr-o oala de 3 litri puneti putin ulei la foc mediu si adaugati ceapa, telina si putina apa, in jur de 50 ml.

Acestea le caliti 10 minute amestecand pana ceapa devine translucida.

Adaugati ciupercile taiate felii si jumatate din supa.

Lasati-le sa fiarba la foc mediu aproximativ jumatate de ora.

Dizolvati amidonul cu cateva linguri de supa si adaugati-l in oala, puneti cimbrul si restul de supa si mai lasati-le la fiert 5 minute pana se ingroasa putin si adaugati sare si piper dupa gust.

Lasati sa se raceasca putin apoi puneti totul in blender si faceti crema.

Serviti mancarea calda, eventual cu patrunjel pe deasupra.

 

Menţiuni

Daca supa este prea groasa o puteti subtia cu supa sau lapte, in cazul in care nu tineti post.

Timp de preparare: 1 ora 40 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: ciuperci , telina , ceapa , usturoi

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de supa crema de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.