De ce ți-e poftă astăzi ?

Supa crema de legume cu scoici

 

Retete de supe pentru toate gusturile » Supa crema de legume cu scoici

 

Un bol cu supa crema de legume cu scoici, decorata cu patrunjel verde.

Ingrediente

 

500 g scoici congelate

2 morcovi

1 telina

1 ceapa

1 dovlecel

1 cartof

4-5 catei de usturoi

2-3 linguri ulei de masline

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Spalati si curatati legumele, le taiati bucati mai mari si le puneti apoi la calit intr-o tigaie cu putin ulei.

Lasati sa se rumeneasac putin dupa care adaugati apa cat sa le cuprinda si fierbeti pana se inmoaie.

Dupa ce au fiert, scoateti legumele din cratita si le pisati cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucatarie si le lasati sa stea intr-un bol deoparte.

In timpul in care fierb legumele, puteti sa preparati scoicile punandu-le mai intai la dezghetat in apa calda.

Dupa ce s-au dezghetat, le spalati bine cu apa rece si le puneti sa fiarba aproximativ 10 minute in apa in care ati adaugat putina sare.

Cand au terminat de fiert, scoateti scoicile si le adaugati peste legumele pasate.

Daca amestecul este prea gros, adaugati putin din zeama in care au fiert scoicile.

Potriviti de sare si piper dupa gustul dumneavoastra si puteti servi supa.

 

Menţiuni

Aceasta supa o serviti alaturi de crutoane facute in casa sau cumparate din comert.

Timp de preparare: 50 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: scoici , morcov , telina , ceapa , dovlecei , cartofi , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Supa crema de legume cu scoici apartine Silvioara.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de supa crema de legume cu scoici, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.