Taietei de Casa
Retete de panificatie » Taietei de Casa
Taieteii de casa pot folosi imediat sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie.
O farfurie cu taietei de casa
Ingrediente
2 oua
300 g faina
2 linguri sifon sau apa
1/2 lingurita sare
Mod de preparare
Cerneti faina, faceti un loc la mijloc in care spargeti ouale, puneti apa si sarea, amestecati mai intai cu o lingurita si apoi cu mana, adaugand putina apa sau faina daca mai este necesar, pentru a obtine un aluat mai consistent.
Dupa ce aluatul este bine framantat (daca taiati cu un cutit aluatul se vad mici basicute), acoperiti cu un servet si lasati sa se odihneasca 10-15 minute.
Intindeti apoi doua foi cat se poate de subtire, lasati sa se zvante 10 minute, presarati cu faina, rulati si taiati taitei cat mai subtiri.
Imprastiati apoi taiteii pe masa sau pe un servet si lasati sa se usuce.
Menţiuni
Taieteii de casa foarte gustosi in supe sau in retetele de gulas.
Timp de preparare: 20 de minute
Complexitate: mica
Etichete: oua
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de taietei de casa, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.