De ce ți-e poftă astăzi ?

Taietei de Casa

 

Retete de panificatie » Taietei de Casa

Taieteii de casa pot folosi imediat sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie.

 

O farfurie cu taietei de casa

Ingrediente

 

2 oua

300 g faina

2 linguri sifon sau apa

1/2 lingurita sare

 

Mod de preparare

 

Cerneti faina, faceti un loc la mijloc in care spargeti ouale, puneti apa si sarea, amestecati mai intai cu o lingurita si apoi cu mana, adaugand putina apa sau faina daca mai este necesar, pentru a obtine un aluat mai consistent.

Dupa ce aluatul este bine framantat (daca taiati cu un cutit aluatul se vad mici basicute), acoperiti cu un servet si lasati sa se odihneasca 10-15 minute.

Intindeti apoi doua foi cat se poate de subtire, lasati sa se zvante 10 minute, presarati cu faina, rulati si taiati taitei cat mai subtiri.

Imprastiati apoi taiteii pe masa sau pe un servet si lasati sa se usuce.

 

Menţiuni

Taieteii de casa foarte gustosi in supe sau in retetele de gulas.

Timp de preparare: 20 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: oua

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de taietei de casa, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.