Tiramisu
Retete de prajituri » Tiramisu
Tiramisu este o prajitura delicioasa cunoscuta in toata lumea care poate fi gasita in orice restaurant insa poate fi la fel de usor preparata acasa pentru cei dragi.
O farfurie cu prajitura Tiramisu.
Ingrediente
400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
3 cesti cafea tare
cacao
Mod de preparare
Amestecati intr-un vas galbenusurile si zaharul pana ce continutul prinde o culoare deschisa.
Adaugati peste compozitie crema Mascarpone si amestecati bine.
Intr-un alt vas bateti albusurile de oua pana se umfla.
Turnati albusurile peste amestecul obtinut si intoarceti incet cu lingura pana se omogenizeaza.
Inmuiati piscoturile in cafea si apoi asezati-le pe o tava unul langa altul fara a lasa loc intre ele.
Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi adaugati crema pe deasupra si apoi repetati actiunea punand alt strat de piscoturi.
Pudrati cacao pe deasupra formand un strat uniform si apoi lasati rezultatul 12 h la frigider.
Menţiuni
Aceasta prajitura se poate servi cu sirop de ciocolata pe deasupra.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute plus 12 ore
Complexitate: medie
Etichete: piscoturi , mascarpone , oua , cafea , cacao
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de tiramisu, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.