Tocanita de miel
Retete cu carne » Tocanita de miel
Daca doriti sa preparati un deliciu pentru o cina in familie, incercati aceasta reteta delicioasa de tocanita de miel.
O farfurie de tocanita de miel.
Ingrediente
1/2 kg de carne de miel
80 ml ulei
2 cepe
100 ml smantana
2 linguri faina
lamaie
boia
patrunjel
marar
sare
piper
Mod de preparare
Caliti ceapa in ulei pana prinde o culoare aurie.
Adaugati carnea taiata bucati pe care o lasati pana cand se rumeneste.
Adaugati apoi sare dupa gust si puneti cateva linguri de apa.
Fierbeti carnea bine, adaugand apa din cand in cand pentru a nu se arde ceapa.
Cand carnea este fiarta, amestecati faina cu doua, trei cani de apa si turnati-o in sos amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Dupa cinci minute, luati cratita de pe foc si adaugati verdeata, smantana, sare, zeama de lamaie si cateva picaturi de otet dupa gust.
La sfarsit, adaugati boia si alte condimente, dupa propriul gust.
Menţiuni
Tocanita de miel se serveste cu piure de cartofi, cu mamaliguta calda sau cu orez.
Timp de preparare: 1 ora 50 de minute
Complexitate: medie
Etichete: miel , ceapa , smantana , lamaie
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de tocanita de miel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.