De ce ți-e poftă astăzi ?

Tocanita de miel

 

Retete cu carne » Tocanita de miel

Daca doriti sa preparati un deliciu pentru o cina in familie, incercati aceasta reteta delicioasa de tocanita de miel.

 

O farfurie de tocanita de miel.

Ingrediente

 

1/2 kg de carne de miel

80 ml ulei

2 cepe

100 ml smantana

2 linguri faina

lamaie

boia

patrunjel

marar

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Caliti ceapa in ulei pana prinde o culoare aurie.

Adaugati carnea taiata bucati pe care o lasati pana cand se rumeneste.

Adaugati apoi sare dupa gust si puneti cateva linguri de apa.

Fierbeti carnea bine, adaugand apa din cand in cand pentru a nu se arde ceapa.

Cand carnea este fiarta, amestecati faina cu doua, trei cani de apa si turnati-o in sos amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Dupa cinci minute, luati cratita de pe foc si adaugati verdeata, smantana, sare, zeama de lamaie si cateva picaturi de otet dupa gust.

La sfarsit, adaugati boia si alte condimente, dupa propriul gust.

 

Menţiuni

Tocanita de miel se serveste cu piure de cartofi, cu mamaliguta calda sau cu orez.

Timp de preparare: 1 ora 50 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: miel , ceapa , smantana , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de tocanita de miel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.