De ce ți-e poftă astăzi ?

Tocanita de porc

 

Retete cu carne » Tocanita de porc

Daca vreti sa preparati ceva pentru cina care sa placa intregii familii atunci incercati aceasta reteta de tocanita de porc si veti uimita de savoarea acesteia.

 

O farfurie cu tocanita de porc.

Ingrediente

 

carne de porc

4 cepe medii

3 catei usturoi

3 rosii

1 kg cartofi

1 morcov

boia dulce

boia iute

ulei

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Taiati carnea in cubulete si spalati-o bine pentru a nu ramane sange.

Intre timp puneti o tigaie cu ulei pe foc si adaugati carnea dupa ce s-a scurs.

Lasati carnea sa se rumeneasca apoi scoateti-o pe o farfurie.

In tigaia din care ati scos carnea, puneti la calit ceapa taiata fin.

Cand aceasta s-a calit, adaugati morcovul ras, usturoiul taiat feliute, carnea de porc si rosiile taiate felii subtiri.

Acoperiti pana la nivelul carnii cu apa calda si adaugati boia, sare si piper dupa gust.

Cand carnea este aproape gata adaugati cartofii taiati in cuburi mici si mai lasati la fiert pana cand se fierb cartofii.

Serviti fierbinte cu muraturi sau cu mamaliguta calda.

 

Menţiuni

Pentru un plus de savoare, adaugati in farfurii si o lingura cu smantana.

Timp de preparare: 1 ora 50 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: porc , ceapa , usturoi , rosii , cartofi , morcov

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de tocanita de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.