De ce ți-e poftă astăzi ?

Tocanita de pui

 

Retete cu carne » Tocanita de pui

Tocanita de pui este perfecta pentru un pranz cu familia in care vreti sa serviti o mancare traditionala dar care sa nu fie grea ca si carnea de porc.

 

Tocanita de pui.

Ingrediente

 

1 pui

4 cepe mari

150 ml ulei

1/2 lingurita boia

1 pahar vin alb

sare

piper

suc de rosii

4 catei usturoi

 

Mod de preparare

 

Spalati puiul bine si taiati-l in bucati medii ca marime si puneti-l apoi in tigaie cu putin ulei si lasati-l sa se rumeneasca apoi scoateti-l si lasati-l pe o farfurie la racit.

Dupa ce ati scos puiul puneti ceapa la calit, apoi adaugati suc de rosii sau bulion, boia dulce de ardei si usturoiul taiat in felii subtiri.

Cand sunt calite, puneti puiul inapoi si adaugati sare si piper dupa gust.

Puneti un pahar de apa si inainte de a inchide puneti si vinul si mai lasati-le la fiert 10 minute la foc mic.

 

Menţiuni

Tocanita de pui se serveste cu mamaliguta calda si cu o lingura de smantana pe deasupra.

Timp de preparare: 1 ora 10 minute

Complexitate: medie

 

Etichete: pui , ceapa , vin , usturoi

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de tocanita de pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.