De ce ți-e poftă astăzi ?

Tocanita de vitel

 

Retete cu carne » Tocanita de vitel

Pentru ca stim ca va doriti sa mancati doar ce este mai bun, va prezentam aceasta reteta de tocanita de vitel care va va cuceri papilele gustative.

 

Un platou de prezentare cu tocanita de vitel cu multa ceapa, alaturi de o portie de cartofi prajiti.

Ingrediente

 

1/2 kg carne de vitel

2 cepe

200 g ciuperci

usturoi verde

1 pahar smantana

marar tocat

1 lingurita faina

sare

1 cana ulei

boabe de piper

 

Mod de preparare

 

Carnea o splati, o curatati de pielite si o taiati felii potrivit de mari pe care le prajiti in ulei incins.

Cand sunt rumenite bine, scoateti feliile de carne si le lasati pe o farfurie.

In uleiul ramas caliti cepele tocate marunt impreuna cu usturoiul verde tocat pana in momentul in care den sticloase.

Atunci puneti carnea in cratita, acoperiti cu apa calda sau supa de zarzavat, adaugati cateva boabe de piper si sare, dupa gust, o lingurita de faina desfacuta in apa rece si lasati sa fiarba impreuna pana cand mancarea este scazuta bine.

Puneti deasupra smantana, apoi mararul tocat, potrivit de sare si mai fierbeti un sfert de ora.

Luati vasul de pe foc si serviti tocanita calda.

 

Menţiuni

Tocanita de vitel o serviti , preferabil, cu mamaligura calda.

Timp de preparare: 1 ora 50 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: vita , ceapa , ciuperci , usturoi , smantana

Fotografia prezentata in reteta de Tocanita de vitel apartine Evelin Caesar 2.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de tocanita de vitel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.