Tocanita de vitel
Retete cu carne » Tocanita de vitel
Pentru ca stim ca va doriti sa mancati doar ce este mai bun, va prezentam aceasta reteta de tocanita de vitel care va va cuceri papilele gustative.
Un platou de prezentare cu tocanita de vitel cu multa ceapa, alaturi de o portie de cartofi prajiti.
Ingrediente
1/2 kg carne de vitel
2 cepe
200 g ciuperci
usturoi verde
1 pahar smantana
marar tocat
1 lingurita faina
sare
1 cana ulei
boabe de piper
Mod de preparare
Carnea o splati, o curatati de pielite si o taiati felii potrivit de mari pe care le prajiti in ulei incins.
Cand sunt rumenite bine, scoateti feliile de carne si le lasati pe o farfurie.
In uleiul ramas caliti cepele tocate marunt impreuna cu usturoiul verde tocat pana in momentul in care den sticloase.
Atunci puneti carnea in cratita, acoperiti cu apa calda sau supa de zarzavat, adaugati cateva boabe de piper si sare, dupa gust, o lingurita de faina desfacuta in apa rece si lasati sa fiarba impreuna pana cand mancarea este scazuta bine.
Puneti deasupra smantana, apoi mararul tocat, potrivit de sare si mai fierbeti un sfert de ora.
Luati vasul de pe foc si serviti tocanita calda.
Menţiuni
Tocanita de vitel o serviti , preferabil, cu mamaligura calda.
Timp de preparare: 1 ora 50 de minute
Complexitate: medie
Etichete: vita , ceapa , ciuperci , usturoi , smantana
Fotografia prezentata in reteta de Tocanita de vitel apartine Evelin Caesar 2.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de tocanita de vitel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.