Tochitura moldoveneasca
Retete cu carne » Tochitura moldoveneasca
Daca vreti sa preparati ceva special pentru o cina cu familia ,incercati aceasta reteta de tochitura moldoveneasca care este atat aromata cat si consistenta.
Farfurie cu tochitura moldoveneasca.
Ingrediente
1/2 kg pulpa de porc
1/2 kg carnati afumati
300 g slanina afumata
4 linguri untura
10 catei de usturoi
4 cepe
sare
piper
branza
1 ou
malai
Mod de preparare
Topiti untura in ceaun, iar daca nu aveti untura lasati uleiul sa se incinga.
Adaugati slanina si dupa ce aceasta s-a topit cat de cat se adauga pulpa de porc taiata bucati medii.
Adaugati apa si lasati-le la fiert timp de jumatate de ora dupa care adaugati carnatii taiati bucatele.
Dupa ce toata carnea s-a rumenit, adaugati ceapa taiata solzisori si usturoiul si mai lasati la fiert timp de zece minute.
Cand este gata, lasati la racit si intre timp pregatiti mamaliguta.
Pe centrul farfuriei puneti un castronel de mamaliguta pentru a-i da forma.
Adaugati tochitura in jurul mamaligutei si radeti branza pe deasupra.
Prajiti un ou si asezati-l cu atentie peste mamaliguta.
Menţiuni
Aceasta reteta se poate servi si cu branza cu smantana si mamaliga calda.
Timp de preparare: 30 de minute
Complexitate: mica
Etichete: porc , carnati , slanina , untura , usturoi , branza , oua , malai
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de tochitura moldoveneasca, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.