De ce ți-e poftă astăzi ?

Tochitura moldoveneasca

 

Retete cu carne » Tochitura moldoveneasca

Daca vreti sa preparati ceva special pentru o cina cu familia ,incercati aceasta reteta de tochitura moldoveneasca care este atat aromata cat si consistenta.

 

Farfurie cu tochitura moldoveneasca.

Ingrediente

 

1/2 kg pulpa de porc

1/2 kg carnati afumati

300 g slanina afumata

4 linguri untura

10 catei de usturoi

4 cepe

sare

piper

branza

1 ou

malai

 

Mod de preparare

 

Topiti untura in ceaun, iar daca nu aveti untura lasati uleiul sa se incinga.

Adaugati slanina si dupa ce aceasta s-a topit cat de cat se adauga pulpa de porc taiata bucati medii.

Adaugati apa si lasati-le la fiert timp de jumatate de ora dupa care adaugati carnatii taiati bucatele.

Dupa ce toata carnea s-a rumenit, adaugati ceapa taiata solzisori si usturoiul si mai lasati la fiert timp de zece minute.

Cand este gata, lasati la racit si intre timp pregatiti mamaliguta.

Pe centrul farfuriei puneti un castronel de mamaliguta pentru a-i da forma.

Adaugati tochitura in jurul mamaligutei si radeti branza pe deasupra.

Prajiti un ou si asezati-l cu atentie peste mamaliguta.

 

Menţiuni

Aceasta reteta se poate servi si cu branza cu smantana si mamaliga calda.

Timp de preparare: 30 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: porc , carnati , slanina , untura , usturoi , branza , oua , malai

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de tochitura moldoveneasca, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.