De ce ți-e poftă astăzi ?

Tort buturuga

 

Retete de torturi » Tort buturuga

Tortul buturuga este un desert pe care il preparati in special pentru momente festive in familie iar noi va punem la dispozitie una din cele mai bune retete pentru el.

 

Un tort buturuga si o bucatica taiata din el, asezate pe un platou pentru servit.

Ingrediente

 

Pentru blat:

100 ml lapte

40 g faina

1 vf de cutit sare

200 g zahar

10 oua

2 lingurite rom

vanilie

100 g zahar pudra

Pentru crema de ciocolata:

200 g ciocolata

200 g unt

100 g zahar

3 lingurite rom

Pentru crema de vanilie:

200 g zahar

4 galbenusuri

100 g faina

500 ml lapte

vanilie

100 g unt

1 vf de cutit sare

fructe din dulceata

 

Mod de preparare

 

Dizolvati faina in lapte, adaugati sarea si vanilia si puneti sa fiarba la foc slab pana incepe sa se umfle, amestecand mereu ca sa nu se prinda iar apoi lasati sa se raceasca.

Frecati spuma zaharul cu galbenusurile si romul, adaugati compozitia obtinuta anterior, dupa ce s-a racit si albusurile batute spuma.

Coaceti totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Aveti grija la blat, sa nu il uscati prea tare, pentru a-l putea rula ulterior.

Cand este gata, udati un servet mai mare decat tava, il stoarceti foarte putin, il asezati pe planseta, presarati zahar pudra si rasturnati pe el blatul.

Adunati marginile blatului la mijloc si lasati sa se raceasca.

Pentru prepararea cremei de vanilie, frecati spuma zaharul cu galbenusurile, adaugati faina, laptele, vanilia si sarea, fierteti in baia de apa, amestecand mereu pana se ingroasa.

Ridicati apoi crema de pe foc, dati deoparte si lasati sa se raceasca in voie, apoi frecati spuma untul si inglobati-l in compozitie.

Pentru prepararea cremei de ciocolata, frecati spuma untul impreuna cu zaharul, adaugati ciocolata rasa si topita la cuptor si 3 lingurite de apa si trei lingurite de rom si amestecati pentru omogenizare.

Cand blatul s-a racorit, il ungeti cu crema de vanilie, il rulati, ii taiati oblic capetele iar bucatile taiate le asezati asimetric pe rulou ca sa dea impresia unor crengi care au fost taiate.

Mijlocul acestor bucati le ungeti tot cu crema de vanilie.

Restul de crema il amestecati cu crema de ciocolata si acoperiti rulada formata, lasand capetele de culoare deschisa.

Trageti cu furculita in lung niste dungi care sa dea aspectul final de coaja de copac.

Decorati cu frunzulite facute din dulceata de smochine sau caise verzi si flori facute din dulceata de cirese albe sau dulceata de caise.

 

Menţiuni

Serviti tortul buturuga ca si desert la masa de pranz, alaturi de o ciocolata calda.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mare

 

Etichete: lapte , oua , rom , vanilie , ciocolata , unt

Fotografia prezentata in reteta de Tort buturuga apartine Tavisor.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de tort buturuga, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.