Reteta de tort buturuga - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Tort buturuga

Retete Culinare » Retete de torturi » Tort buturuga


Delimitare retetaTortul buturuga este un desert pe care il preparati in special pentru momente festive in familie iar noi va punem la dispozitie una din cele mai bune retete pentru el.

Un tort buturuga si o bucatica taiata din el, asezate pe un platou pentru servit.   Mareste poza
" Un tort buturuga si o bucatica taiata din el, asezate pe un platou pentru servit. "

Ingrediente

Pentru blat:

100 ml lapte

40 g faina

1 vf de cutit sare

200 g zahar

10 oua

2 lingurite rom

vanilie

100 g zahar pudra

Pentru crema de ciocolata:

200 g ciocolata

200 g unt

100 g zahar

3 lingurite rom

Pentru crema de vanilie:

200 g zahar

4 galbenusuri

100 g faina

500 ml lapte

vanilie

100 g unt

1 vf de cutit sare

fructe din dulceata

Mod de preparare

  1. Dizolvati faina in lapte, adaugati sarea si vanilia si puneti sa fiarba la foc slab pana incepe sa se umfle, amestecand mereu ca sa nu se prinda iar apoi lasati sa se raceasca.
  2. Frecati spuma zaharul cu galbenusurile si romul, adaugati compozitia obtinuta anterior, dupa ce s-a racit si albusurile batute spuma.
  3. Coaceti totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  4. Aveti grija la blat, sa nu il uscati prea tare, pentru a-l putea rula ulterior.
  5. Cand este gata, udati un servet mai mare decat tava, il stoarceti foarte putin, il asezati pe planseta, presarati zahar pudra si rasturnati pe el blatul.
  6. Adunati marginile blatului la mijloc si lasati sa se raceasca.
  7. Pentru prepararea cremei de vanilie, frecati spuma zaharul cu galbenusurile, adaugati faina, laptele, vanilia si sarea, fierteti in baia de apa, amestecand mereu pana se ingroasa.
  8. Ridicati apoi crema de pe foc, dati deoparte si lasati sa se raceasca in voie, apoi frecati spuma untul si inglobati-l in compozitie.
  9. Pentru prepararea cremei de ciocolata, frecati spuma untul impreuna cu zaharul, adaugati ciocolata rasa si topita la cuptor si 3 lingurite de apa si trei lingurite de rom si amestecati pentru omogenizare.
  10. Cand blatul s-a racorit, il ungeti cu crema de vanilie, il rulati, ii taiati oblic capetele iar bucatile taiate le asezati asimetric pe rulou ca sa dea impresia unor crengi care au fost taiate.
  11. Mijlocul acestor bucati le ungeti tot cu crema de vanilie.
  12. Restul de crema il amestecati cu crema de ciocolata si acoperiti rulada formata, lasand capetele de culoare deschisa.
  13. Trageti cu furculita in lung niste dungi care sa dea aspectul final de coaja de copac.
  14. Decorati cu frunzulite facute din dulceata de smochine sau caise verzi si flori facute din dulceata de cirese albe sau dulceata de caise.

Menţiuni

Serviti tortul buturuga ca si desert la masa de pranz, alaturi de o ciocolata calda.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mare

Tagged with   Tagged with : lapte , oua , rom , vanilie , ciocolata , unt

Fotografia prezentata in reteta de Tort buturuga apartine Tavisor.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri