Tort buturuga
Retete de torturi » Tort buturuga
Tortul buturuga este un desert pe care il preparati in special pentru momente festive in familie iar noi va punem la dispozitie una din cele mai bune retete pentru el.
Un tort buturuga si o bucatica taiata din el, asezate pe un platou pentru servit.
Ingrediente
Pentru blat:
100 ml lapte
40 g faina
1 vf de cutit sare
200 g zahar
10 oua
2 lingurite rom
vanilie
100 g zahar pudra
Pentru crema de ciocolata:
200 g ciocolata
200 g unt
100 g zahar
3 lingurite rom
Pentru crema de vanilie:
200 g zahar
4 galbenusuri
100 g faina
500 ml lapte
vanilie
100 g unt
1 vf de cutit sare
fructe din dulceata
Mod de preparare
Dizolvati faina in lapte, adaugati sarea si vanilia si puneti sa fiarba la foc slab pana incepe sa se umfle, amestecand mereu ca sa nu se prinda iar apoi lasati sa se raceasca.
Frecati spuma zaharul cu galbenusurile si romul, adaugati compozitia obtinuta anterior, dupa ce s-a racit si albusurile batute spuma.
Coaceti totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Aveti grija la blat, sa nu il uscati prea tare, pentru a-l putea rula ulterior.
Cand este gata, udati un servet mai mare decat tava, il stoarceti foarte putin, il asezati pe planseta, presarati zahar pudra si rasturnati pe el blatul.
Adunati marginile blatului la mijloc si lasati sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei de vanilie, frecati spuma zaharul cu galbenusurile, adaugati faina, laptele, vanilia si sarea, fierteti in baia de apa, amestecand mereu pana se ingroasa.
Ridicati apoi crema de pe foc, dati deoparte si lasati sa se raceasca in voie, apoi frecati spuma untul si inglobati-l in compozitie.
Pentru prepararea cremei de ciocolata, frecati spuma untul impreuna cu zaharul, adaugati ciocolata rasa si topita la cuptor si 3 lingurite de apa si trei lingurite de rom si amestecati pentru omogenizare.
Cand blatul s-a racorit, il ungeti cu crema de vanilie, il rulati, ii taiati oblic capetele iar bucatile taiate le asezati asimetric pe rulou ca sa dea impresia unor crengi care au fost taiate.
Mijlocul acestor bucati le ungeti tot cu crema de vanilie.
Restul de crema il amestecati cu crema de ciocolata si acoperiti rulada formata, lasand capetele de culoare deschisa.
Trageti cu furculita in lung niste dungi care sa dea aspectul final de coaja de copac.
Decorati cu frunzulite facute din dulceata de smochine sau caise verzi si flori facute din dulceata de cirese albe sau dulceata de caise.
Menţiuni
Serviti tortul buturuga ca si desert la masa de pranz, alaturi de o ciocolata calda.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mare
Etichete: lapte , oua , rom , vanilie , ciocolata , unt
Fotografia prezentata in reteta de Tort buturuga apartine Tavisor.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de tort buturuga, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.