Tort de zahar ars
Retete de torturi » Tort de zahar ars
Pentru momentele in care vreti sa va rasfatati cu ceva dulce si deosebit, preparati acest minunat tort de zahar ars.
Un tort intreg de zahar ars, decorat cu multe jumatati de nuca, asezat pe un platou imbracat in staniol.
Ingrediente
Pentru blat:
9 albusuri
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
300 g nuca
Pentru crema:
6 oua
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g zahar pentru ars
250 g unt
nuca
Mod de preparare
Bateti noua albusuri tare cu 250 g zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este batut bine, adaugati nuca macinata si amestecti usor.
Din acest amestec coaceti 6 foi subtiri cat muchia cutitului, pe care le puneti pe fundul decupat din forma de tort, uns cu unt iar apoi le puneti pe gratarul din cuptorul aragazului.
Cand foile sunt coapte, le desprindeti usor cu ajutorul unei lame de cutit avand grija sa lasati foile sa se rumeneasca usor, altfel foaia va avea gust de ou.
Crema o preparati astfel: bateti ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana buna.
Ardeti 150 g zahar dar nu prea tare ca sa nu se amarasca si turnati cate putin peste oua, batand bine tot timpul, astfel se face bomboane.
Cand ati terminat de pus zaharul ars, mai continuati sa bateti timp de 2 minute si apoi luati de pe foc.
Lasati sa se raceasca si puneti cate o lingura peste untul bine frecat, din care ati scos apa.
Puneti crema intre foi si imbracati bine si deasupra, apoi infingeti peste tot nuci sau migdale.
Nu puneti imediat la frigider ci lasati primele 2 zile sa stea la camara pana se inmoaie foile, apoi puneti la frigider.
Menţiuni
Tortul de zahar ars il serviti abia dupa 2 zile de cand l-ati preparat.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mare
Etichete: oua , nuca , unt
Fotografia prezentata in reteta de Tort de zahar ars apartine Cirewu818.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de tort de zahar ars, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.