De ce ți-e poftă astăzi ?

Tort dobos

 

Retete de torturi » Tort dobos

Daca sunteti iubitor de retete traditionale de dulciuri, atunci trebuie sa incercati si tortul dobos, un deliciu pentru papilele gustative.

 

Sugestie de prezentare pentru o portie de tort dobos, decorat cu bucatele de alune.

Ingrediente

 

Pentru blat:

10 oua

200 g zahar

1 lamaie

120 g faina

Pentru crema:

250 g unt

200 g ciocolata

1 lingura cacao

6 oua

250 g zahar

 

Mod de preparare

 

Frecati tare 10 galbenusuri cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, pana ce amestecul devine o crema spumoasa.

Adaugati apoi albusurile batute spuma tare si faina, alternand cu albusurile.

Din compozitia obtinuta faceti 10 foi pe care le coaceti, pe rand, pe fundul formei de tort, pusa pe gratar in cuptor, apoi treceti sa preparati crema.

Topiti ciocolata si cacaoa pe foc in trei linguri cu apa si amestecati cate putin in untul frecat spuma.

Separat, bateti ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana ce amestecul devine ca o crema groasa.

Lasati la rece, apoi amestecati cate putin din compozitia obtinuta in untul cu ciocolata.

Cu aceasta crema umpleti foile, le suprapuneti si opriti o parte din crema pentru uns tortul deasupra.

 

Menţiuni

Puteti sa puneti deasupra pe tort, bucatele de cocolata, nuci sau alune, dupa cum va place mai mult.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: oua , lamaie , unt , ciocolata , cacao

Fotografia prezentata in reteta de Tort dobos apartine Stu Spivack.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de tort dobos, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.