De ce ți-e poftă astăzi ?

Varza murata

 

Retete de muraturi » Varza murata

Varza murata nu trebuie sa ne lipseasca in sezonul rece din debaraua cu muraturi asa ca va propunem una din retetele de varza pentru iarna.

 

Varza curatata si pregatita pentru murat.

Ingrediente

 

varza

hrean

marar uscat

boabe de porumb

1 gutuie

crengute de visin

apa

sare mare

 

Mod de preparare

 

Alegeti verzele cu frunza subtire si indesate, culese tarziu si lasati-le doua, trei zile la loc ferit de soare si racoros.

Curatati frunzele de pe exterior care sunt vestejite iar cu un cutit indepartati cotorul verzei.

Dupa ce ati curatat toate verzele puneti-le in butoi impreuna cu mararul uscat, o mana de boabe de porumb, hreanul si alte ingrediente dupa gust.

Deasupra verzelor puneti doua scandurele mici spalate in prealabil si cateva crengute de visin, de marar si o gutuie taiata in sferturi.

In functie de cantitatea de saramura pe care vreti sa o faceti pentru butoiul ales, puneti 50 de grame de sare la un litru de apa.

Daca doriti puteti incalzi putin saramura pentru a se topi sarea mai repede.

Este important sa verificati varza timp de doua saptamani pentru a mai adauga saramura sau pentru a indeparta floarea ce se formeaza deasupra.

De asemenea este bine sa vanturati varza periodic.

 

Menţiuni

Varza este perfecta ca garnitura sau preparata in salata,sarmale si altele.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: varza , hrean , porumb , gutui

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de varza murata, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.