De ce ți-e poftă astăzi ?

Zacusca de legume

 

Retete cu legume » Zacusca de legume

Legumele nu trebuie sa dispara din alimentatie nici macar iarna asa ca incercati sa le conservati gustul deosebit incercand si aceasta reteta de zacusca de legume.

 

O farfurie cu zacusca de legume.

Ingrediente

 

4 kg vinete

1/2 kg ardei capia

1 kg ceapa

1 kg ardei grasi

1 kg gogosari

500 ml ulei

1 kg rosii

piper boabe

sare

foi de dafin

 

Mod de preparare

 

Coaceti vinetele, ardeii si gogosari si dupa ce i-ati curatat si i-ati scurs dati-i prin masina de tocat.

Curatati ceapa si taiati-o marunt, apoi puneti-o la calit in cantitatea totala de ulei.

Intre timp spalati rosiile si indepartati-le coaja apoi dati-le prin masina de tocat.

Puneti legumele in tigaia in care ati calit ceapa si lasati-le sa fiarba pana cand cantitatea de lichid a scazut considerabil.

Amestecati din cand in cand pentru ca zacusca sa nu se lipeasca.

Dupa ce legumele au fiert si ati condimentat dupa gust, puneti zacusca de legume in borcane si apoi in cuptorul incins.

Dupa aproximativ jumatate de ora scoateti zacusca de la cuptor si dupa ce s-a racit puneti borcanele in camara la loc racoros.

 

Menţiuni

Daca doriti, puteti adauga la reteta de zacusca de legume si ciuperci sau enibahar .

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: vinete , ardei , ceapa , gogosari , rosii

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de zacusca de legume, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.