De ce ți-e poftă astăzi ?

Zacusca de peste

 

Retete de peste » Zacusca de peste

Zacusca de peste este o reteta delicioasa care poate fi preparata atat pentru zilele de reci de iarna cat si in restul anotimpurilor.

 

Zacusca de peste.

Ingrediente

 

1 kg peste

300 g ceapa

300 g morcov

300 g castraveti

2 linguri bulion

100 g masline

100 ml ulei

1 pahar vin alb

2 foi de dafin

1 legatura patrunjel

cimbru

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Curatati pestele de intestinte, il spalati si lasati doar carnea fara oase.

Taiati pestele in bucati apoi curatati legumele si spalati-le.

Indepartati inclusiv coaja castravetilor.

Taiati ceapa, morcovii si castravetii marunt apoi inabusiti-i in ulei timp de aproximativ douazeci de minute.

Adaugati un litru de apa si restul ingredientelor si condimentati dupa gust.

Cand aceasta este fiarta complet, puneti zacusca intr-o tava si serviti-o dupa preferinte:calda sau rece.

 

Menţiuni

Daca doriti sa conservati o perioada de timp zacusca de peste, puneti-o din tava in borcane sterilizate pe care ulterior le capsati..

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: peste , morcov , ceapa , castraveti , masline , vin

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de zacusca de peste, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.