De ce ți-e poftă astăzi ?

Zacusca de vinete

 

Retete cu legume » Zacusca de vinete

Daca doriti sa pastrati gustul legumelor favorite si pe timpul iernii incercati si aceasta reteta speciala si gustoasa de zacusca de vinete.

 

Un bol cu zacusca de vinete.

Ingrediente

 

3 kg vinete

2 kg gogosari

1/2 kg ceapa

2 kg rosii

foi de dafin

700 ml ulei

piper negru macinat

sare

 

Mod de preparare

 

Spalati vinetele si coaceti-le intregi pe plita.

Dupa ce s-au copt curatati-le de coaja, lasati-le sa se scurga si apoi taiati-le marunt ca pentru salata de vinete.

Treceti rosiile prin separatorul de seminte urmand a separa pulpa de suc.

La zacusca adaugati numai pulpa rosiilor.

Taiati ceapa marunt si puneti-o impreuna cu uleiul intr-o tigaie incapatoare.

Cand aceasta s-a calit adaugati rosiile, gogosarii si vinetele si amestecati in mod frecvent pentru a nu se lipi.

Cand toate ingredientele sunt bine fierte si continutul este scazut potriviti zacusca de condimente, puneti-o in borcane si fierbeti-o in baie de aburi la cuptor.

Tineti la cuptor aproximativ jumatate de ora, timp in care zacusca va fi gata.

 

Menţiuni

Daca doriti, puteti adauga la compozitia retetei si ciuperci taiate marunt sau piper boabe.

Timp de preparare: 1 ora 30 minute

Complexitate: medie

 

Etichete: vinete , gogosari , ceapa , rosii

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de zacusca de vinete, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.