Zacusca de Vinete II
Retete de conserve » Zacusca de Vinete II
Aceasta zacusca de vinete este foarte buna si de asemenea poate fi pastrata foarte bine si pe timp de iarna.
Cateva felii de paine cu zacusca de vinete si un bol cu zacusca de vinete.
Ingrediente
3 kg vinete
1 kg ceapa
1 l suc de rosii
6 linguri pasta de tomate
1 kg ardei capia rosu
1 kg gogosari
2 morcovi
4 foi de dafin
piper macinat
sare
50 ml ulei
Mod de preparare
Curatati vinetele, ardeii si gogosarii dupa care ii puneti la copt.
Ceapa o caliti pana devine aurie, iar morcovii curatati ii treceti pe razatoarea cu ochii mici si ii caliti separat, in putin ulei.
Dati apoi prin masina de tocat, pe rand, ardeii si gogosarii
Vinetele le maruntiti cu o lingura de lemn.
Intr-o cratita incapatoare puneti pe rand ceapa, morcovul, vinetele, ardeiul capia, gogosarii, condimentele si le fierbeti 15 minute la foc potrivit.
Adaugati sucul de rosii si pasta de tomate si lasati sa fiarba inca o jumatate de ora.
Puneti zacusca fierbinte in borcane, le acoperiti cu capacele si le sterilizati pentru 45 de minute in cuptorul incalzit dinainte.
Ca sa fiti siguri ca nu plesnesc borcanele in tava aragazului, o data cu borcanele puneti si apa usor incalzita.
Nu deschideti usa aragazului dupa ce ati pus borcanele, nici in timp ce focul este aprins, nici pe urma.
Lasati acolo borcanele pana a doua zi, cand le scoateti si le puneti in camara.
Menţiuni
Zacusca o puteti manca la nenumarate bucate.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: vinete , ceapa , ardei capia , gogosari , morcov
Fotografia prezentata in reteta de Zacusca de Vinete II apartine Sky Turtle.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de zacusca de vinete ii, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.