De ce ți-e poftă astăzi ?

Zarzavat pentru iarna

 

Retete de conserve » Zarzavat pentru iarna

Daca vreti sa preparati zarzavatul pentru iarna si v-ati saturat de retete lungi si complicate,atunci incercati aceasta reteta usoara de zarzavat pentru iarna.

 

Zarzavat pentru iarna.

Ingrediente

 

1 kg sare mare

2 kg ceapa

2 kg morcov

2 kg ardei

5 kg rosii

conservant

 

Mod de preparare

 

Este de preferat sa folositi sare mare pentru conservarea alimentelor pentru prepararea zarzavatului.

Taiati toate legumele marunt pentru ca atunci cand folositi zarzavatul sa il adaugati direct in mancare.

Puneti toate legumele intr-un vas mare si adaugati sarea apoi amestecati bine.

Lasati zarzavatul pana a doua zi, amestecand din cand in cand pentru ca sarea sa se distribuie in mod egal in legume.

Pregatiti borcanele, fiind de preferat ca acestea sa fie de 800 de grame pentru ca atunci cand desfaceti un borcan sa nu aiba timp continutul sa se rasufle.

Puneti zarzavatul in borcane presand in pumni zarzavatul pentru a ramane putina zeama in borcan.

Capsati borcanele si le puneti la loc racoros in camara.

Puteti adauga verdeata sau alte legume, dupa gust.

 

Menţiuni

Puneti conservantul in fiecare borcan sau in cantitatea intreaga, urmand instructiunile de pe pachet.

Timp de preparare: 4 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: ceapa , morcov , ardei , rosii

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de zarzavat pentru iarna, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.