De ce ți-e poftă astăzi ?

Langosi cu branza

 

Retete de dulciuri » Langosi cu branza

Daca va plac dulciurile dar vreti sa fiti cat mai diversificati in ce preparati, incercati reteta de langosi cu branza care este foarte buna la gust.

 

Un langos cu branza, servit cu extratopping de branza si smantana.

Ingrediente

 

400 g faina

30 g drojdie

100 ml lapte

3 galbenusuri

50 g unt

200 g smantana

1/2 lingurita sare

300 g ulei sau untura

150 g branza de burduf

 

Mod de preparare

 

Inmuiati drojdia in lapte caldut si o amestecati cu cateva linguri de faina, dupa care o lasati la cald sa creasca, pentru o ora.

Amestecati apoi cu laptele, sarea, galbenusurile, smantana si cu restul de faina.

Framantati bine aluatul pana face basici mici, apoi includeti putin cate putin untul.

Aluatul il lasati sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul, apoi intindeti o foaie de circa 1 cm grosime, taiati rondele cu un pahar sau cu o cana mai mare, le umpleti cu branza, le ungeti pe margini cu apa si le indoiti.

Lipiti bine marginile si prajiti langosile in ulei sau untura.

Serviti langosile cat inca mai sunt fierbinti, pudrate cu zahar vanilat.

 

Menţiuni

Pentru a fi mai dietetice, puteti coace langosile in loc sa le prajiti.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: drojdie , lapte , oua , unt , smantana , branza

Fotografia prezentata in reteta de Langosi cu branza apartine Mayola.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de langosi cu branza, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.